23 Νοεμβρίου 2017

Ν.Δ.: Τι έχουν να κρύψουν οι Τσίπρας και Καμμένος;

«H πρωτοφανής άρνηση του κ. Νίκου Βούτση να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Καμμένου και οι απειλές του Νίκου Κοτζιά για τις ποινές που επισείονται σε περίπτωση δημοσίευσής τους, απλά επιβεβαιώνουν τον πανικό της Κυβέρνησης» σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή του.


«Τι άραγε έχουν να κρύψουν για μια διακρατική συμφωνία την οποία είχε εγκρίνει η Βουλή, χωρίς μεσάζοντες; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες και θα υποχρεωθούν να απαντήσουν την Δευτέρα οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος”, προσθέτει η Νέα Δημοκρατία.

Τι απαντά ο Βούτσης

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Διάβασα μια ακατανόητη και προκλητική ανακοίνωση της ΝΔ εναντίον μου που υποστηρίζει πως εγώ απαγόρευσα σε βουλευτές να έχουν πρόσβαση στα έγγραφα. Χθές η Διάσκεψη των Προέδρων  συνεννοήθηκε για το θέμα αυτό με τεράστια πλειοψηφία  – για να μην πω ομοφωνία. Δεν μπορώ να αντιληφθώ και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να ερμηνεύσω την ανακοίνωση της ΝΔ» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για να προσθέσει αναφερόμενος στα επίμαχα έγγραφα «είναι προφανές ότι δεν μιλάμε για απόρρητα προσωπικά στοιχεία που βρίσκονται σε λίστες καταθετών. Πρόκειται για έγγραφα των οποίων η διαχείριση καθορίζεται ρητά από το νομοθετικό πλαίσιο του 2015 επι των κυβερνητικών εγγράφων».

Ο Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι η διαδικασία που εκκίνησε μετά από δικές του εντολές «χάλασε τις μεθοδεύσεις ορισμένων».  «Η διάθεσή που είχα και χάλασε την μεθόδευση ήταν να μην χρησιμοποιηθεί η Βουλή για να γίνουν φέιγ βολάν τα απόρρητα έγγραφα. Η Βουλή έμεινε έξω από αυτό με την συνέργεια όλων και πρώτου του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη».

Απευθυνόμενος δε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να πάρει το θάρρος και να κάνει εναντίον μου ότι ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής. Τα υπόλοιπα μέσω ανακοινώσεων και διαρροών με ξεπερνούν. Υπάρχουν βαρύτατες ευθύνες γι΄ αυτές τις ακατάληπτες ανακοινώσεις».