24 Νοεμβρίου 2017

Σπυράκη: Θα παρουσιάσουμε στοιχεία που δείχνουν τη σχέση του μεσάζοντα με τον Καμμένο

Το θέμα της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και της εμπλοκής του υπουργού Αμύνης Πάνου Καμμένου, ανέδειξε στη σημερινή ενημέρωση η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.


Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κ. Σπυράκη τόνισε πως: «Ο κ. Τσίπρας θα κληθεί την Δευτέρα στη Βουλή να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: γιατί σε διακρατική συμφωνία υπάρχει μεσάζων, ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος και ποια είναι η σχέση του με τον κ. Καμμένο, σε ποιες αγοραπωλησίες έχει εμπλακεί. Η ελληνική πλευρά μιλάει για 300.000 βλήματα, ενώ οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται μόνο για 100.000 βλήματα. Κατά τον κ. Καμμένο η σύμβαση έχει υπογραφεί, άρα η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει εισπράξει 66 εκατομμύρια ευρώ».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει στοιχεία που δείχνουν σχέση του κ. Παπαδόπουλου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Η κα. Σπυράκη έκανε αναφορά και στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι συζήτηση που έχει προκύψει έρχεται μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που ακολούθησε τις αποκαλύψεις του Τύπου και αφορούν τη σύμβαση με την Σαουδική Αραβία.

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη που άφησε αιχμές για τη χρήση απόρρητων εγγράφων από τον κ. Λοβέρδο, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «ο κ. Κακλαμάνης έχει κάνει δηλώσεις στην “Εφημερίδα των Βουλευτών” και ακολουθεί απολύτως τη γραμμή της ΝΔ».

Όσον αφορά τη συζήτηση για τα απόρρητα έγγραφα, η κ. Σπυράκη αναρωτήθηκε: «Τι έχει να κρύψει η κυβέρνηση και δεν θέλει να δουν οι βουλευτές έγγραφα που αφορούν αγοραπωλησία 66 εκατομμυρίων ευρώ;»