27 Νοεμβρίου 2017

Δεν δέχτηκε ο Βούτσης να παραλάβει διαβαθμισμένα έγγραφα από τη Γεννηματά-ΒΙΝΤΕΟ

Συκοφάντη, ψεύτη και λασπολόγο, χαρακτήρισε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας η επικεφαλής της ΔΗΣΥ - Αρνήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής να λάβει έγγραφα που του κατέθεσε, προκαλώντας αντιδράσεις από τα έδρανα της ΝΔ


Καμία αγοραπωλησία δεν έγινε επί ημερών μου, ξεκαθάρισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και, εκ μέρους των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, κατέθεσε τρία έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι από τη στάση του υπουργού Άμυνας έχει προκληθεί ζημία στη χώρα.

«Ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία αρμοδιότητα στα εξοπλιστικά προγράμματα» ξεκαθάρισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως προς την κατηγορία που είχε εναντίον της στην ομιλία του ο Πάνος Καμμένος.

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας «συκοφάντη, ψεύτη και λασπολόγο». «Να τον χαίρεστε» είπε στον πρωθυπουργό για τον Πάνο Καμμένο, «να χαίρεστε το δηλητήριο που στάζει στην πολιτική ζωή της χώρας».

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής και τον Μάκη Βορίδη, καθώς ο Νίκος Βούτσης αρνήθηκε να παραλάβει τα έγγραφα που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά.

«Δεν χρειάζεται, κύριε Βορίδη, δικηγόρο η πρόεδρος της ΔΗΣΥ» είπε ο κ. Βούτσης, την ώρα που, από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιδρούσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πρόκειται για κρατικά μυστικά, κρατικά απόρρητα του υπουργικού συμβουλίου του ΚΥΣΕΑ τα οποία μόνο με άδεια του Γ.Γ. της Κυβέρνησης, μπορείς να τα δώσεις» είπε ο κ. Βούτσης.

Ο κ Λοβέρδος προσπάθησε να παρέμβει όμως ο πρόεδρος της βουλής του είπε: «Κύριε Λοβέρδο μιλούσατε πέντε μέρες στα κανάλια, τώρα θα μιλήσω εγώ εδώ».

Όταν ο κ. Βούτσης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, ζήτησε να παρέμβει η κ. Γεννηματά, με τον πρόεδρο της βουλής να μην της δίνει τον λόγο και να της λέει σε υψηλούς τόνους:

«Προηγουμένως προσπαθήσατε να κάνατε μεθόδευση. Πήρατε επί του προσωπικού τον λόγο θελήσατε να κάνετε μεθόδευση. Το ότι είστε αρχηγός κόμματος δεν σας επιτρέπει να κάνετε μεθόδευση. Πήρα τον λόγο επί προσωπικού για να άρετε το απόρρητο. Λυπάμαι πάρα πολύ. Ασυδοσία δεν θα υπάρχει εδώ μέσα. Στα πάνελ και στα κανάλια μόνο».