29 Νοεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-ΤΟ ΣΚ@ΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ! Καμμένος για τα βλήματα: Δεν υπάρχει συμφωνία-Δεν έχω υπογράψει πουθενά

Πολλές αντιφάσεις από τον υπουργό σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 - Είπε ότι, από την στιγμή που η Σαουδική Αραβία δεν έχει πληρώσει χρήματα για τα βλήματα, δεν ισχύει η συμφωνία

«Δεν υπάρχει μίζα»: με αυτά τα λόγια ως «πυρήνα» των ισχυρισμών του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, προσπάθησε να υπεραμυνθεί των χειρισμών του στην υπόθεση της πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.


Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «συμφωνία χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει». «Όσο δεν έχουν μπει χρήματα στον λογαριασμό, δεν υπάρχει συμφωνία» επέμεινε, τονίζοντας ότι η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση των 300.000 βλημάτων έχει λήξει από τις 10 Οκτωβρίου.

«Εγώ δεν έχω βάλει πουθενά υπογραφή» προσέθεσε. «Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να πάρουμε τα λεφτά» τόνισε ακόμη, ενώ υποστήριξε ότι «τη συμφωνία τη χάλασε ο κ. Σφακιανάκης», στον οποίο καταλόγισε ότι είχε στόχο να πέσει η τιμή της συναλλαγής στο ένα πέμπτο.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Καμμένος είπε ότι, όταν ζητήθηκε από τον κ. Σφακιανάκη να παρουσιάσει κάποιο στοιχείο, που να αποδεικνύει ότι είναι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, εκείνος «το έβαλε στα πόδια».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «εξευτελισμό» της ΝΔ κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, ενώ σημείωσε ότι «δεν ορίσαμε εμείς τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά η Σαουδική Αραβία». Όπως συμπλήρωσε, είθισται να ορίζεται κάποιος εκπρόσωπος για τα διαδικαστικά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι σε οποιαδήποτε διακρατική συμφωνία, τα χρήματα μεταφέρονται απευθείας από το υπουργείο Οικονομικών της μίας χώρας στο ΥΠΟΙΚ της άλλης. Συνεπώς, όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει θέμα μίζας». «Αυτά μόνο η ΝΔ θα μπορούσε να τα σκεφτεί, είναι ντροπή» συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι προσπάθησε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας να βρει έσοδα από υλικά που ήταν άχρηστα και θα καταστρέφονταν, ενώ αυτή τη φορά παραδέχθηκε ότι μιλούσε με τον Παπαδόπουλο, του οποίου άλλες προτάσεις απορρίφθηκαν από το υπουργείο, «γιατί δεν υπήρχαν απαραίτητα έγγραφα, όπως πιστοποιητικό τελικού χρήστη».

Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δεν είναι μεταφορέας όπλων και υποστήριξε ότι εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία μέσα από την εταιρεία του, η σφραγίδα της οποίας εμφανίζεται σε έγγραφο εισήγησης στο ΚΥΣΕΑ, που παρουσίασε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Αν και απέφυγε να χρησιμοποιήσει τον χαρακτηρισμό «μεσάζοντας» για τον Βασίλη Παπαδόπουλο, ο κ. Καμμένος είπε ωστόσο ότι ο πρώτος θα λάβει κάποια χρήματα από τη Σαουδική Αραβία για ορισμένες διαδικασίες!

Για το επεισόδιο με τον ταξίαρχο, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι βρίσκεται σε θέση ευθύνης στην ΑΣΔΥΣ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού), ενώ άφησε να εννοηθεί ότι ο στρατιωτικός συζητούσε με κλιμάκιο Σαουδαράβων, που εμφανίζονταν ως απεσταλμένοι της Σαουδικής Αραβίας και στην ουσία λειτουργούσαν για λογαριασμό του Τζον Σφακιανάκη.

Είπε ακόμη ότι υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των Σαουδαράβων και για την αγορά βομβών, ωστόσο δεν έχει υπογραφεί τίποτα και δεν πρόκειται να υπογραφεί, καθώς οι βόνβες αυτές είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν αμάχους.