29 Νοεμβρίου 2017

Ένταση στο υπ. Παιδείας: Φοιτητές σκαρφάλωσαν στα κάγκελα - Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ

Διαμαρτύρονται για τις τριτοκοσμικές συνθήκες στις εστίες - Στο πλευρό τους και εργαζόμενοι στη σίτιση η οποία διακόπτεται– Τι ζητούν 

 Περίπου 100 φοιτητές και εργαζόμενοι σε εστίες, βρίσκονται μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες στις οποίες διαμένουν.

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι δημιουργήθηκε ένταση όταν οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς την πόρτα του υπουργείου προσπαθώντας να εισέλθουν στο κτίριο. Οι φοιτητές σκαρφάλωσαν στα κάγκελα, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν.

Οι φοιτητές που διαμένουν στις εστίες, πέρα από τις τριτοκοσμικές συνθήκες που βιώνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν και τη διακοπή της δωρεάν σίτισής τους.



Αυτό δεν επηρεάζει μόνο 13.000 φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τους εργαζόμενους στα εστιατόρια των εστιών. Οι εργαζόμενοι αυτοί διεκδικούν τα δεδουλευμένα μηνών, ενώ τώρα έρχονται αντιμέτωποι και με την απόλυσή τους.

Φοιτητές και εργαζόμενοι απαιτούν την επαναλειτουργία των εστιατορίων και την επαναπρόσληψη των δεύτερων. Ένα άλλο αίτημα των φοιτητών είναι η άμεση διενέργεια των μετεγγραφών, έτσι ώστε να μη χάσουν το εξάμηνό τους. Μάλιστα, μερίδα των φοιτητών που διεκδικούν τη μετεγγραφή τους πρόκειται να συναντηθεί με εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας.



Στο πλευρό τους βρέθηκαν διάφοροι φοιτητικοί σύλλογοι οικοτρόφων, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Π.Α.ΜΕ και άλλες οργανώσεις.