23 Νοεμβρίου 2017

ΕΧΟΥΝ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΠΟΥΛΟΥΣ! Βγήκε εκτός κούρσας ο Μουζάλας για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Τον Έλληνα υπουργό πέρασαν ακόμα και οι υποψήφιοι από τη Σλοβενία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη - Νέα κάζο για την κυβέρνηση μετά το ναυάγιο για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων


Σε πλήρη αποτυχία οδηγείται το σχέδιο της κυβέρνησης να απλώσει τα δίχτυα της σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς και θέσεις. Μετά το στραπάτσο με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τη Δευτέρα, νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε ακόμα μια διπλωματική ήττα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο εκλεκτός της για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης τερμάτισε τέταρτος και έμεινε εκτός της τελικής κούρσας.

Με τα σημερινά αποτελέσματα είναι σαφές ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε φάση πολιτικής και διπλωματικής απομόνωσης και αδυνατεί να χτίσει τις απαραίτητες συμμαχίες που θα της επιτρέψουν να κερδίσει κάποιο ουσιαστικό αντάλλαγμα από την μακροχρόνια συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πάνω από τον Γιάννη Μουζάλα τερμάτισαν οι υποψήφιοι της Σλοβενίας και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης!
 
Τέταρτος και καταϊδρωμένος

Πιο συγκεκριμένα στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε για την ανάδειξη των τριών επικρατέστερων υποψηφίων για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι τρεις που επιλέγησαν από τα 47 κράτη-μέλη του Οργανισμού για να διεκδικήσουν στα τέλη Ιανουαρίου τη θέση του Επιτρόπου είναι ο Πιερ- Ιβ Λε Μπορν (Pierre-Yves Le Borgn) από τη Γαλλία με 31 ψήφους, ο Γκόραζντ Κλεμέντσιτς από τη Σλοβενία (Goran Klemencic) με 29 και η Ντούνια Μιγιάτοβιτς (Dunja Mijatovic) από τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη με 26 ψήφους.

Η υποψηφιότητα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αναδείχθηκε τέταρτη, συγκεντρώνοντας 20 ψήφους.

Ας μην υποτιμούμε τους... συνυποψηφίους

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας ήταν λακωνικός καθώς περιορίστηκε να δηλώσει: «Δώσαμε μια πολύ σημαντική μάχη, με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια».

Ο κ. Μουζάλας προσέθεσε μάλιστα ότι «και οι επτά υποψήφιοι ήταν ιδιαίτερα αξιόλογοι και δεν πρέπει να υποτιμούμε τους... συνυποψηφίους.

Το πρώτο στραπάτσο

Η σημερινή αρνητική εξέλιξη με τον Γιάννη Μουζάλα έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά το βατερλό της χώρας μας στην ψηφοφορία για τη διεκδίκηση του «Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων».

Σε αυτήν η Αθήνα κατατάχθηκε 7η στον Α’ Γύρο της ψηφοφορίας για τη διεκδίκηση της ΕΜΑ. και σαν να μην έφτανε αυτό στον δεύτερο γύρο επέλεξε να υποστηρίξει το Μιλάνο - λόγω της υποτιθεμενης συμμαχίας με τον ευρωπαϊκό νότο - αλλά τελικά ο οργανισμός κατέληξε στο Άμστερνταμ!