28 Νοεμβρίου 2017

Άδωνις: Όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση θα κάνει Εξεταστική για την υπόθεση με τη Σαουδική Αραβία

Για σύγκληση εξεταστικής επιτροπής όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με την υπόθεση πώλησης εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.


Ειδικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Real fm, σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας μπήκε από χθες στο κάδρο της μίζας» ενώ συμπλήρωσε πως «ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν απάντησαν σε κανένα ερώτημα. Κατέθεσαν ένα σωρό έγγραφα άσχετα με τα ερωτήματα που θέσαμε. Αφού δεν λάβαμε καμία απάντηση, δικαιούμαι να πω ότι εδώ υπάρχουν μίζες».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «δε γίνεται την ώρα που κόβεις συντάξεις και το παίζεις φιλάνθρωπος να έρχεσαι στη Βουλή και να συγκαλύπτεις τις μίζες».

Ακόμα, πρόσθεσε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν γίνει πρωθυπουργός θα κάνει Εξεταστική Επιτροπή και αν αυτή η υπόθεση οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο, όποιος είναι εμπλεκόμενος θα βρεθεί εκεί. Προκειμένου να σώσει τον Πάνο Καμμένο, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στη Βουλή ότι ο πρέσβης μας στη Σαουδική Αραβία είναι “προδότης” και ότι δεν δούλευε για τα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά για τα συμφέροντα ενός άλλου “μεσάζοντα”» ενώ διερωτήθηκε αν «ο κ. Κοτζιάς θα αφήσει τον Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ στη θέση του, μετά από αυτήν τη δήλωση του πρωθυπουργού».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί το αίτημα της ΝΔ για να γίνουν καταθέσεις κεκλεισμένων των θυρών σημειώνοντας πως «αφού δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, γιατί δεν αποδέχονται το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να έρθουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής και να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών για να μάθουμε την αλήθεια;».