28 Νοεμβρίου 2017

Μήνυση κατά του Πάνου Καμμένου κατέθεσε ο Γιώργος Πατεράκης

Είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του από χθες στη Βουλή - Χαρακτήρισε ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του υπουργού Άμυνας για το απειλητικό τηλεφώνημα

Μήνυση κατά του Πάνου Καμμένου σχετικά με τα όσα υποστήριξε χθες στη Βουλή κατέθεσε ο σύμβουλος επιχειρήσεων Γιώργος Πατεράκης.


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Πατεράκης τελικά προχώρησε στην κατάθεση της μήνυσης κατά του Πάνου Καμμένου την οποία είχε άλλωστε από χθες είχε προαναγγείλει.

Χθες, ο κ. Καμμένος είχε υποστηρίξει από το βήμα της Βουλής πως ένα απειλητικό τηλεφώνημα που είχε δεχθεί για τον ίδιο και την οικογένειά του, είχε Επροέλθει από το τηλέφωνο του κ. Πατεράκη.
Απαντώντας ο κ. Πατεράκης είχε χαρακτηρίσει ψευδείς και συκοφαντικές τις αναφορές του υπουργού Άμυνας.

«Με τον κ. Υπουργό επικοινώνησα τηλεφωνικώς μία φορά για λίγα δευτερόλεπτα» αναφέρει χαρακτηριστικά και παραθέτει τα όσα ειπώθηκαν στο τηλεφώνημα: «Κύριε υπουργέ θα ήθελα να μου δώσετε την ευκαιρία να σας συναντήσω προκειμένου να σας αποδείξω πως ουδέποτε υπήρξα έμπορος όπλων, όπως κατ επανάληψη ανακριβώς έχετε αναφέρει», ισχυρίζεται ότι είπε ο ίδιος στον κ. Καμμένο.

«Τόσο το κινητό μου τηλέφωνο όσο και τα τηλέφωνα του γραφείου μου δεν είναι απόρρητα και ως εκ τούτου εκείνος τον οποίο καλώ πάντα έχει τη δυνατότητα να δει τον αριθμό μου. Προκαλεί μεγάλη απορία για ποιο λόγο ο υπουργός ανέφερε από το Βήμα της Βουλής ότι ζήτησε την βοήθεια της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να ανακαλύψει ότι πίσω από τον αριθμό του τηλεφώνου μου βρισκόμουν εγώ, δεδομένου ότι του είπα αμέσως ποιος είμαι (…) Το ήθος και η συμπεριφορά μου δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να πω αυτά που ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος ότι δήθεν του είπα», συνέχισε ο κ. Πατεράκης.

«Δηλώνω ότι για την προστασία της τιμής και της υπολήψεως μου προτίθεμαι να καταφύγω άμεσα στη δικαιοσύνη και έχω ήδη δώσει την κατάθεση των αναγκαίων ένδικων βοηθημάτων», κατέληξε.

Τι ισχυρίστηκε ο Πάνος Καμμένος

Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στον Γιώργο Πατεράκη λέγοντας:

«Τέλος, δέχθηκα ανοίκεια επίθεση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, από τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα το έλεγα, θα το πω όμως, για να καταλάβετε ποιοι είναι πίσω από την επίθεση και πώς λειτουργούν αυτοί οι μαφιόζοι, είτε είναι πολιτικοί είτε δημοσιογράφοι είτε έμποροι όπλων.

Πριν από έναν μήνα περίπου έλαβα ένα ανώνυμο τηλεφώνημα που απειλούσε εμένα και την οικογένειά μου. Ειδοποίησα το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και δέχθηκα την άρση απορρήτου στο κινητό μου τηλέφωνο για να εντοπιστεί ποιος ήταν αυτός που έκανε το απειλητικό τηλεφώνημα. Σήμερα εκλήθη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών. Καταθέτω το άνοιγμα του λογαριασμού του τηλεφώνου μου.

Θα σας πω και ποιος είναι ο κανόνας. Ο κανόνας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ο έμπορος όπλων που φωτογραφίζεται σε selfie με τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ο κ. Πατεράκης, που πήρε τηλέφωνο από τηλέφωνο της εταιρείας του. Σήμερα, εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική.

Επειδή κάποιοι μπορεί να μην θυμούνται ποιος είναι ο κ. Πατεράκης, θα σας πω. Είναι αυτός που έστησε όλη την ιστορία με τον Jafa. Είναι αυτός που η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 16 Νοεμβρίου 2008 τον κατονόμαζε ως μεσάζοντα για τα υποβρύχια που έγερναν. Είναι αυτός που έστειλε την επιστολή στον κ. Atspodien, για να προχωρήσει η υπόθεση των υποβρυχίων με τον Jafa.

Είναι αυτός που αποτελεί μέρος της συμμορίας που εσείς εξυπηρετείτε ως πολιτικός εναντίον μας σήμερα εδώ και νομίζετε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους των αφεντικών σας, τις απειλές από εδώ, από το Βήμα της Βουλής ή τα παραδεισένια λεφτά σας!

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Όσο πιο πολύ χτυπάτε την Κυβέρνηση, να ξέρετε ότι τόσο πιο σκληρή θα είναι η συνοχή αυτής της Κυβέρνησης. Μην ψάχνετε να βρείτε αδύναμους κρίκους. Εμείς εδώ δεν έχουμε ούτε Τσοχατζόπουλους…».