27 Νοεμβρίου 2017

ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΑΠ' ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ! Μπουτάρης: «Καραγκιοζμπερντέ τα Σκόπια - Με πιάνει αναγούλα με όλα αυτά τα αγάλματα»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την επίσκεψη του στη γειτονική χώρα αλλά απέφυγε  να αναφερθεί στις δηλώσεις του σε ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, στις οποίες αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»


Για το ταξίδι του στα Σκόπια ενημέρωσε σήμερα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης απέφυγε να αναφερθεί στις δηλώσεις του σε ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, στις οποίες αποκάλεσε τα Σκόπια "Μακεδονία" κι επικεντρώθηκε κυρίως στις επαφές που είχε στη γειτονική χώρα.
Όπως είπε, επισκέφθηκε τα Σκόπια μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Νικολά Ντιμιτρόφ. “Είδαμε τον πρωθυπουργό Ζάεφ, τον πρόεδρο Ιβάνοφ και συζητήσαμε για κοινές δράσεις, όπως η κάθοδος του Αξιού που δεν έγινε πέρσι και για μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήσαμε ακόμα την πιθανότητα να διοργανωθεί καλλιτεχνικό φεστιβάλ με τραγούδια, χορό και εικαστικά, που θα γίνεται μια φορά στα Σκόπια και μια φορά στη Θεσσαλονίκη”, σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.

Αναφερόμενος στη φυσιογνωμία της χώρας, ο δήμαρχος χαρακτήρισε τα Σκόπια ως πόλη "καραγκιοζμπερντέ" και "Ντίσνειλαντ", τονίζοντας πως τον πιάνει αναγούλα με όλα αυτά τα άγαλμα στην πόλη.

“Δεν κουβεντιάσαμε σε βάθος το θέμα, άλλα είπαμε ότι πρέπει να τελειώνει άμεσα η ιστορία με την ονομασία του ονόματος που τους εμποδίζει να μπουν στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Δείχνουν να έχουν αλλάξει και μέσα σε ένα πλαίσιο πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση”, συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης. Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο δήμαρχος των Σκοπίων του είπε πως "δεν γίνεται να λέμε ότι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ήρθαμε 1000 χρόνια μετά".

Πηγή: Thestival.gr