27 Νοεμβρίου 2017

Κ@ΛΟΤΟΥΜΠΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ! Το «Mea Culpa» του Κουρουμπλή: Ήταν λεκτικό λάθος όταν κάλεσα τον κόσμο να κάνει μπάνιο στην Πειραϊκή

«Άνθρωποι είμαστε - Πάνω στην ένταση και τη στιγμή που όλο το σύστημα - πολιτικό, μιντιακό, και κοινωνικό - έχει πέσει πάνω σου, είναι φυσικό να κάνεις ένα λάθος

«Σε μια τηλεοπτική εκπομπή που επικρατεί ένταση, που όλο το σύστημα - μιντιακό, πολιτικό , κοινωνικό - έχει πέσει επάνω σου, είσαι άνθρωπος και μπορεί να κάνεις ένα λεκτικό λάθος...».

Με τη φράση αυτή ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής παραδέχθηκε σήμερα στον ΘΕΜΑ 104.6 ότι η άποψη που είχε εκφράσει λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο πως σε ένα μήνα οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν και πάλι μπάνιο στην περιοχή ήταν τουλάχιστον... εσπευσμένη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας μίλησε στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και εκτός από τις διαδικασίες για την απορρύπανση της περιοχής αναφέρθηκα και στην διαδικασία ανέλκυσης του ναυαγίου που είναι σε εξέλιξη.

«Είναι η πρώτη φορά που με εντολή υπουργού υλοποιείται ο νόμος του 1998 και προβλέπει την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει». Από τότε μέχρι σήμερα πολλά πλοία βυθίστηκαν ωστόσο είναι η πρώτη φορά που υπήρξε διοικητική πράξη με εντολή υπουργού ότι ο ανάδοχος θα πρέπει να πληρώσει» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ερώτηση για το τι πληρώνει αυτή τη στιγμή ο ιδιοκτήτης του Αγία ΖώνηΙΙ, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε: «Πληρώνει ασφάλειες ώστε το ελληνικό κράτος να μην χρεωθεί ούτε ένα ευρώ. Σας το λέω κατηγορηματικά αυτό: Ούτε ένα ευρώ για την ανέλκυση του πλοίου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξη του σημείωσε ακόμα ότι η περιοχή του Πειραιά και της Ελευσίνας έχει πάρα πολλά ναυάγια και ποτέ κανένας δεν έδειξε αυτό το ενδιαφέρον που υπάρχει σήμερα για να ανελκυστούν.

Σε ότι αφορά την διαδικασία διερεύνησης των αιτιών και των ευθυνών του ναυαγίου σημείωσε πως ακόμα υπάρχουν ερωτήματα. «Τις ευθύνες τις αναζητά ο εισαγγελέας και εγώ περιμένω το πόρισμα για να ξέρω για τι πράγμα μιλάμε....» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ακούστε τη συνέντευξη του Παναγιώτη Κουρουμπλή στον ΘΕΜΑ 104,6 και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο