29 Νοεμβρίου 2017

Σούργελο Μακρόν: Ρεζίλεψε τον πρόεδρο της Μπουργκίνα Φάσο δημοσίως! [pics, vids]

Θέλει ο Εμανουέλ Μακρόν να κρυφτεί και η Μαρίν Λε Πεν που κρύβει μέσα του, δεν τον αφήνει, μέρος δεύτερο. Μετά την (επιεικώς ατυχή) συνάντηση με μετανάστρια χωρίς χαρτιά, ο πρόεδρος της Γαλλίας ρεζίλεψε δημοσίως τον πρόεδρο της Μπουργκίνα Φάσο. Και πολύ περισσότερο τον εαυτό του!

Ήταν το πρώτο του ταξίδι στη Μπουργκίνα Φάσο. Και ο Εμανουέλ Μακρόν κατάφερε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα να επιβεβαιώσει όλους εκείνους που τον χαρακτηρίζουν μια πιο light εκδοχή της ακροδεξιάς Μαρίν Λε Πεν.

Το ταξίδι του στην Αφρική είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις. Και ο Γάλλος πρόεδρος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να δικαιώσει όσους δεν θέλουν να τον βλέπουν. Σε σημείο που ρεζίλεψε δημοσίως τον πρόεδρο της Μπουργκίνα Φάσο, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει την αίθουσα! 


Το (κακό) χιούμορ του Εμανουέλ Μακρόν

Καλύτερα να μασάς… Αυτό θα έπρεπε να έχει πει κάποιος στον Γάλλο πρόεδρο πριν την επίσκεψή του στο πανεπιστήμιο της Ουαγκαντούγκου. Μαζί του ήταν και ο ομόλογός του της Μπουργκίνα Φάσο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με σπουδαστές του πανεπιστημίου, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι οι αφρικανικές χώρες θα πρέπει να σταματήσουν (!) να επαναπροσεγγίζουν τη Γαλλία όποτε κάτι πάει στραβά.

Όταν οι φοιτητές παραπονέθηκαν για την κακή κατάσταση του πανεπιστημίου, η απάντηση του Μακρόν ήταν πως του μιλούσαν σαν να ήταν εκείνος ο πρόεδρος της Μπουργκίνα Φάσο.

«Μερικές φορές μου απευθύνεστε σαν να είμαι ακόμα αποικιακή δύναμη. Αλλά δεν θέλω να ασχολούμαι με τον ηλεκτρισμό στα πανεπιστήμια της Μπουργκίνα Φάσο. Είναι δουλειά του προέδρου», είπε. Και έδειξε, γελώντας γιατί αυτό που είπε μάλλον του φάνηκε πολύ αστείο, προς τον πρόεδρο της χώρας, Ροτς Μαρκ Κριστιάν Καμπόρ. 

«Πάει να φτιάξει το κλιματιστικό»

Μόνο που ο πρόεδρος της Μπουργκίνα Φάσο δεν βρήκε πολύ αστείο αυτό που είπε ο Μακρόν… Και ξαφνικά, σηκώθηκε από τη θέση του κι αποχώρησε από την αίθουσα! «Φεύγει! Μείνε εδώ!».

Δυστυχώς –για τον ίδιο και όχι μόνο- ο Μακρόν δεν σταμάτησε στην έκκληση να μείνει ο Καμπόρε στην αίθουσα. «Ορίστε, πάει να φτιάξει το κλιματιστικό», είπε.

Δείτε το video με όσα έγιναν


Ο Εμανουέλ Μακρόν, λάτρης της επικοινωνίας, φρόντισε να ανεβάσει την ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Μπουργκίνα Φάσο. Μόνο που «έκοψε» το σημείο που απευθύνεται στον πρόεδρο της χώρας που τον φιλοξενούσε.


Είναι που δεν νιώθει αποικιακή δύναμη πια…

Πηγή: rt.com