23 Νοεμβρίου 2017

Κλαίουσες, βατραχάνθρωποι και φωσφοριζέ γιλέκα στο βεστιάριο του ΣΥΡΙΖΑ (pics)

Οι εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών που... άφησαν εποχή.

Ούτε κυβέρνηση ούτε κόμμα, αλλά βεστιάριο θυμίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ανάλογα με τις συνθήκες, τις περιστάσεις, τον καιρό και τις επικοινωνιακές τους ανάγκες, έχουμε δει στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος να παρελαύνουν με διάφορες ενδυμασίες και στολές προκειμένου να γίνουν πιο πιστευτοί, αφού αποτελεσματικοί προφανώς δεν μπορούν να γίνουν.


Με κίτρινο αδιάβροχο

Σάλος προκλήθηκε από την εμφάνιση του Γιώργου Καραμέρου στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ, καθώς ο αντιπεριφερειάρχης, προκειμένου να δείξει ή να αποδείξει και τηλεοπτικά τη συμπαράστασή του στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, εκ των υστέρων φυσικά κι αφού συνέβη η μεγάλη καταστροφή, εμφανίστηκε στο στούντιο φορώντας ένα κίτρινο αδιάβροχο.


Μάλιστα, προκειμένου να «αποσαφηνίσει» τους λόγους της -ομολογουμένως περίεργης- αμφίεσής του εντός του τηλεοπτικού στούντιο, φρόντισε να απαντήσει στα πειράγματα του γνωστού παρουσιαστή, λέγοντας: «Είμαι όλη την ώρα μες στα ρέματα, εσύ, Γιώργο, με ξέρεις από το ρεπορτάζ, 20 χρόνια ελεύθερο έκανα…». Μπορεί ο Γιώργος Καραμέρος να φορούσε για πολλά χρόνια το συγκεκριμένο αδιάβροχο, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και μάλιστα του ελεύθερου ρεπορτάζ που συχνά έβγαινε στον δρόμο, όμως ως πολιτικός μπορούσε να κάνει διαφορετική επικοινωνιακή πολιτική.

Η κλαίουσα

Λίγες ημέρες νωρίτερα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έκανε εμφάνιση που ξάφνιασε τους πάντες.

Με μαζεμένα τα μαλλιά της, ντυμένη συντηρητικά με σκούρα χρώματα και φορώντας μεγάλα γυαλιά, έσπευσε με περίλυπο ύφος να δηλώσει ότι «πρέπει να αναληφθούν ευθύνες για την καταστροφή στη Μάνδρα».


Δικαίως από πολλούς θεωρείται ως η καλύτερη εμφάνιση ever, τόσο της ίδιας όσο και γενικότερα του αριστερού συριζαίου που θέλει να ανανεώσει την επικοινωνιακή του τακτική.

Ιπτάμενος πρωθυπουργός

Με μπουφάν αεροπόρου, αλλά και με στιλ… «Top Gun» o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επηρεασμένος από τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, που αποτελεί τον «μάγο των μεταμφιέσεων», έκανε σχετική εμφάνιση για να δείξει τη μαχητικότητά του.


Δεν έλειψαν και οι μεταμφιέσεις του πρωθυπουργού, στο πρότυπο πάντα του Πάνου Καμμένου, με τζάκετ παραλλαγής γιατί… μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις.

Κι ο Αλέξης έμαθε από τον Καμμένο όχι μόνο να γράφει με το δεξί αλλά και να συμπεριφέρεται ως δεξιός ακόμη και στην πολιτική του.

Ο μάγος της παραλλαγής

Στην περίπτωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ξετυλίγεται όλο το πλούσιο βεστιάριο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Τον έχουμε με στολή παραλλαγής να κάνει επισκέψεις στα στρατόπεδα, με στολή αεροπόρου να πετάει στρατιωτικό αεροπλάνο, με στολή βατραχανθρώπου να βουτάει στον βυθό, ακόμη και ντυμένο στρατηγό τον είδαμε στο γραφείο του, έτοιμο να κάνει επίθεση στους Τούρκους…


Με μαντήλα στη Σαουδική Αραβία

Οι ΑΝΕΛ, όπως αποδείχθηκε, έχουν… ιδιαίτερη σχέση με τη Σαουδική Αραβία, και γι' αυτό και η αρμόδια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, όταν επισκέφτηκε τη χώρα, φόρεσε και την απαραίτητη μαντήλα.


Με σαγιονάρα

Η «εκκεντρική» -λόγω ατυχήματος- εμφάνιση του Γιώργου Κατρούγκαλου θα μείνει σε πολλούς αξέχαστη, καθώς θύμιζε «Γερμανό τουρίστα», έτσι τουλάχιστον όπως τον θέλει το... στερεότυπο, με διχαλωτή σαγιονάρα και άσπρες κάλτσες.


Μάλιστα, όλα τα παραπάνω, ο κ. Κατρούγκαλος τα συνδύασε με ένα από τα γνωστά του κοστούμια με μαντηλάκι στο πέτο, τα οποία συνηθίζει να φοράει!

Εκκεντρική ήταν και η εμφάνιση του κ. Κατρούγκαλου και στη Σουηδία, όπου συνόδευσε τον πρωθυπουργό.


Η γραβάτα και το κασκόλ… δεν μιλούσαν μεταξύ τους, που λένε και οι άνθρωποι της μόδας. Απροσδιόριστες οι ενδυματολογικές πληροφορίες που ήθελε να μας περάσει…

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/kleouses-vatrachanthropous-ke-fosforize-gileka-sto-vestiario-tou-siriza-pics