29 Νοεμβρίου 2017

Το Twitter θυμήθηκε ότι «Κίνημα Αλλαγής» λεγόταν και το νέο κόμμα Παπανδρέου [εικόνες]

Απασχόλησε έντονα τα social media η νέα ονομασία της Κεντροαριστεράς, η οποία αντί «Δημοκρατική Συμπαράταξη» θα αποκαλείται στο εξής «Κίνημα Αλλαγής», μετά τη συμφωνία κορυφής της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη.

Η νέα ονομασία θα τεθεί προς ψηφοφορία και επικύρωση στο επερχόμενο Συνέδριο του νέου φορέα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2018.

Πολλοί χρήστες επέκριναν τους δύο πολιτικούς για το νέο όνομα, με το επιχείρημα ότι επιστρέφει σε μηνύματα του παρελθόντος. Αλλοι επαίνεσαν την πρωτοβουλία.
Ωστόσο, κάποιοι χρήστες θυμήθηκαν ότι στις 2 Ιανουαρίου 2015, ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν διέσπασε το ΠΑΣΟΚ και ίδρυσε δικό του κόμμα, έδωσε την ονομασία «Κίνημα Αλλαγής». Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015, ο Γιώργος Πεταλωτής κατέθεσε στο Πρωτοδικείο το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος και στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του κόμματος στο Ίδρυμα Μπενάκη. Όλα συνοδεύονταν από έναν ικανό αριθμό υπογραφών.


Το νέο κόμμα Παπανδρέου είχε σύμβολο ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, με πράσινα φύλλα, σύμβολο που τότε είχε σχολιαστεί ότι παρέπεμπε στο τριαντάφυλλο του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος.


Στα χνάρια του Γιώργου Παπανδρέου, Κίνημα Αλλαγής θα ονομάζεται και ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς.