19 Δεκεμβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Τσακαλώτος απάντησε στην «καταστροφολογία της ΝΔ» με... 10 ΨΕΜΜΑΤΑ

Με τον δικό του... ιδιαίτερο τρόπο θέλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να απαντήσει στη ΝΔ και άλλη μια φορά χρησιμοποίησε ψέμματα.

Με την παλαιά διαθήκη και τις... δέκα πληγές του Φαραώ παρομοίασε ο υπουργός Οικονομικών την κριτική «καταστροφολογίας» που δέχεται η κυβέρνηση από την Νέα Δημοκρατία, παρουσιάζοντας ειρωνικά ως πληγές τις επιτυχίες του οικονομικού επιτελείου.


«Για να εξηγήσω αυτήν την καταστροφολογία της ΝΔ δεν θα πω κάτι από τη βίβλο γιατί ο Κύριος μας είχε μία αμφίσημη σχέση με τους πλούσιους. Οπότε θα διαλέξω την παλαιά διαθήκη που είχε τις δέκα πληγές του Φαραώ» είπε ο υπουργός και κατέγραψε τις πληγές, όπως οι ακρίδες.  Αφού περιέγραψε τις εννιά πληγές - επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης κράτησε για το τέλος τη δέκατη πληγή μαζί με τις ευχές προς την Νέα Δημοκρατία.  «Παρακολουθείτε  τον Χίτσκοκ  γιατί σας αρέσει και εσάς η  αγωνία», είπε λέγοντας ότι η τελευταία πληγή θα έρθει.

«Αυτές οι εννιά πληγές είναι success story;»,  αναρωτήθηκε και απάντησε “όχι”. «Μακριά  από εμάς τα success story, γιατί εμείς στο μέλλον σχεδιάζουμε διαφορετικά να κάνουμε κάποια πράγματα, όταν βγούμε από το μνημόνιο», πρόσθεσε.  Σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αυτός ο προϋπολογισμός είναι μία προσπάθεια μέσα σε δύσκολες συνθήκες  να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος,  βάση για κοινωνικό κράτος και για να βγούμε από το μνημόνιο. Για αυτό, είπε,  επιτρέψτε μου να εκφράσω στη δέκατη πληγή μαζί με τις ευχές μου για τα Χριστούγεννα.  Ο υπουργός δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ υπερήφανος γιατί έχει ενεργό ρόλο για να αλλάξει το πλαίσιο στην ΕΕ και επανέλαβε ότι οι συζητήσεις αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις αφορούν το εάν χρειάζεται η Ευρώπη ένα μηχανισμό σταθεροποίησης". 

Οι  «10 πληγές» που περιέγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλωτος είναι οι ακόλουθες:


  1. Στις 25 Ιουλίου βγήκαμε στις αγορές.  Στις 2 Αυγούστου βγήκαμε με πολύ καλό επιτόκιο και στα τέλη Νοεμβρίου του επιτυχημένου swap. Το αποτέλεσμα του swap είναι ότι οι αποδόσεις όλων των ομολόγων πέφτουν (ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ).
  2. Οι οίκοι αξιολόγησης είτε αναβαθμίζουν την Ελλάδα είτε αφήνουν να εννοηθεί ότι θα την αναβαθμίσουν στο μέλλον (ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ "ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ").
  3. Ο τραπεζικός τομέας αύξησε τις καταθέσεις του σχεδόν κατά ένα δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο. (ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΑΫΛΩΣΕΤΕ
  4. Οι τράπεζες έχουν "μαξιλάρι" 20 δισ. για να αντιμετωπίσουν τα stress tests και τα κόκκινα δάνεια. (ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ CAPITAL CONTROLS)
  5. Το πιο σημαντικό είναι αυτό που έχει γίνει με τον νέο αναπτυξιακό νόμο. Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε μία αλλαγή μοντέλου.  Οι επενδύσεις δεν είναι πια μόνο σε μεγάλα έργα. (ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ... ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ)
  6. Χτίζουμε ένα μοντέλο ανάπτυξης πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια. (ΑΕΡΟΛΟΓΙΑ)
  7. Όχι μόνο έχουμε μείωση της ανεργίας, όχι μόνο έχουμε αύξηση της απασχόλησης, το 70% των θέσεων εργασίας είναι μόνιμες. (ΜΙΣΘΟΣ 600€ ΜΙΚΤΑ Ή ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ)
  8. Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μιλούν για καθαρή έξοδο της χώρας από το μνημόνιο το 2018. (ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ)
  9. Το κοινωνικό μέρισμα του 1,4 δισ. Έχουμε τις δαπάνες για πρόνοια 1,5 δισ. ευρώ το 2017 και το 2018 θα είναι 1,83 δισ. ευρώ». (ΜΕΡΙΣΜΑ ΑΠ' ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΔΩΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ)