21 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΡΤΥ Ο ΠΑΠΠΑΣ! Εταιρεία που ιδρύθηκε πριν 15 μέρες πήρε απευθείας ανάθεση για 4 βίντεο από Υπουργείο

Η εταιρεία απάντησε κάτι αρλούμπες ότι είχε κάνει αίτηση σαν πρόσωπο αλλά τους παρακάλεσε να υπογράψει σαν εταιρία... δείτε στο τέλος του θέματος

Νόμιμα και ηθικά όλα...

Βλέπουμε από το Γενικό εμπορικό μητρώο ότι η εταιρεία LK SMART SOLUTIONS καταχωρίστηκε στις 5/12/2017.

Η ίδια εταιρεία πήρε απ' ευθείας ανάθεση για 4 τηλεοπτικά βίντεο για την προβολή της Ελλάδας με συνολικό κόστος 23.560 ευρώ (δείτε την εδώ από τη Διαύγεια)

Η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτκής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (το Υπουργείο του Νίκου Παππά δηλαδή).

Δείτε τα έγγραφα:





Η απάντηση της εταιρείας:

LK SMART SOLUTIONS M.I.K.E

ΑΝΤΗΝΟΡΟΣ 12, ΑΘΗΝΑ, 11634

ΤΗΛ.2130417434 EMAIL: lkaraoulis@gmail.com

20/12/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση των δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι «εταιρεία που ιδρύθηκε μόλις πριν από 13 μέρες πήρε δημόσιο έργο με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό», φωτογραφίζοντας ή αναφέροντας συγκεκριμένα την LK SMART SOLUTIONS Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, έχω να δηλώσω τα εξής:

Η αλήθεια είναι ότι το Νοέμβριο του 2017 έγινε διαγωνισμός για πολύ μεγαλύτερο έργο, ύψους 55.000 ευρώ + ΦΠΑ (παραγωγή 12 βίντεο σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο), στον οποίο συμμετείχα, καθώς είχα δικαίωμα, ως ελεύθερος επαγγελματίας, μιας και δεν απαιτείτο η οποιαδήποτε εταιρική μορφή για τη συμμετοχή.

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και η δημιουργική ομάδα συνεργατών μου, ανταποκριθήκαμε πλήρως στις δύσκολες απαιτήσεις της προκήρυξης (κατάθεση έτοιμου βίντεο – πιλότου) και η συμμετοχή μας εγκρίθηκε και αξιολογήθηκε.

Όπως ενημερωθήκαμε εκ των υστέρων, εκείνος ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος ενώ λίγες μέρες μετά, σε νεότερη επικοινωνία μου με το υπουργείο, ενημερώθηκα ότι επελέγην να αναλάβω το υποτριπλάσιο έργο, με υποτριπλάσιο τίμημα, σε αντίστοιχα σφιχτό χρονικό πλαίσιο. Και φυσικά χωρίς να απαιτείται να έχω οποιαδήποτε εταιρική μορφή, μιας και ως ελεύθερος επαγγελματίας συμμετείχα και στον προηγούμενο διαγωνισμό, που ακυρώθηκε.

Ωστόσο, επειδή εκείνη την περίοδο προέβην στην ίδρυση μιας μονοπρόσωπης ΙΚΕ, που αποτελεί στην ουσία τη μετεξέλιξη της ενεργούς ατομικής μου δραστηριότητας, λόγω αύξησης του κύκλου εργασιών και του προσωπικού, ζήτησα από το υπουργείο την άδεια να γίνει η σύμβαση με τη νέα εταιρική μορφή, που έχει τον ίδιο μοναδικό εταίρο (πρόκειται για μονοπρόσωπη ΙΚΕ) και το ίδιο αντικείμενο με την προηγούμενη επαγγελματική δραστηριότητά μου.

Άρα, ο χρόνος και το γεγονός ότι ιδρύθηκε μια νέα εταιρεία ουδόλως έχει να κάνει με την ανάθεση του έργου.

Αναφορικά με τα σχόλια για το παρελθόν μου, έχω να δηλώσω ότι οι σπουδές μου είναι στον τομέα των πληροφοριακών και ψηφιακών συστημάτων και ότι το κύριο αντικείμενο της επαγγελματικής δραστηριότητάς μου είναι οι νέες τεχνολογίες και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών επικοινωνίας, με σημαντική παρουσία στο διαδικτυακό και έντυπο Τύπο. Στο πλαίσιο αυτό, από την αρχή του 2016 έχω στρέψει το επαγγελματικό μου ενδιαφέρον και στην παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, προκειμένου να αναπτύξω τη δραστηριότητά μου, και στην οργάνωση τηλεοπτικών projects από τον ιδιωτικό τομέα.

Για την LK SMART SOLUTIONS M.I.K.E

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ/ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ