19 Δεκεμβρίου 2017

ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ! Δίκη στην Ελλάδα ζητά το 19χρονο μοντέλο με τα ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ

Να δικαστεί στην Ελλάδα ζητά η οικογένεια της 19χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου, που κρατείται σε φυλακές του Χονγκ Κονγκ, καθώς τη συνέλαβαν στο αεροδρόμιο με ποσότητα κοκαΐνης στην τσάντα της


Το αίτημα κατέθεσε, εκπροσωπώντας τους γονείς της 19χρονης, ο νομικός σύμβουλος της οικογένειας, Σάκης Κεχαγιόγλου, που επισκέφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σε αναφορά-αίτηση που υπέβαλλε, ο κ. Κεχαγιόγλου ενημερώνει την εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου στο Χονγκ Κονγκ και ζήτησε να επιληφθεί της υπόθεσης η ελληνική δικαιοσύνη.

Οι γονείς αναφέρουν στην αίτησή τους ότι επιθυμούν να πραγματοποιηθεί η δίκη της κόρης τους στην Ελλάδα, στη μητρική της γλώσσα, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία, ενδεχομένως κρίσιμα για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά και κυρίως να έχει τη δυνατότητα να την υπερασπιστούν δικηγόροι με τους οποίους να μπορεί να συνεννοηθεί.

Επιπλέον ζητούν την κίνησης της διαδικασίας στην Ελλάδα όπου ισχύει και εφαρμόζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΕΣΔΑ) που καθιερώνει το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη αλλά και γιατί  επιθυμούν να κριθεί το παιδί τους σύμφωνα με τους Ελληνικούς Νόμους, παρότι αυτοί είναι εξίσου αυστηροί με τους Νόμους που ισχύουν στο Χονγκ Κόνγκ για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών.