21 Δεκεμβρίου 2017

ΚΛΑΙΜΕ ΡΕ ΜΑΛ@ΚΑ! Λουράντος: Ο Τσίπρας μου είχε υποσχεθεί πως ούτε 1 στο εκ δεν θα απελευθέρωνε το επάγγελμα του φαρμακοποιού

Βολές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ότι εξαπατά επί χρόνια τους φαρμακοποιούς με υποσχέσεις που αθετεί εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κώστας Λουράντος, στον απόηχο της κατάθεσης τροπολογίας που επιτρέπει τη χορήγηση άδειας και σε ιδιώτες που δεν είναι φαρμακοποιοί.


Ο κ. Λουράντος είπε πως ο κ. Τσίπρας του είχε υποσχεθεί ότι δεν θα απελευθερωθεί ο κλάδος των φαρμακείων κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά κι ότι δεν επρόκειτο να επιτρέψει την πώληση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σούπερ-μάρκετ.

«Διαφωνούμε ρητώς και κατηγορηματικώς» με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, είπε, χαρακτηρίζοντας «κατασκεύασμα» την επίμαχη τροπολογία.

Τόνισε πως η νέα τροπολογία που απελευθερώνει την αδειοδότηση φαρμακείων δεν είναι τίποτε άλλο παρά επανάληψη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που είχε προσπαθήσει να περάσει προ διετίας η κυβέρνηση, αλλά είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Λουράντος υποστήριξε ότι το καθεστώς αδειοδότησης που προωθεί η κυβέρνηση δεν εφαρμόζεται σε καμία μεγάλη χώρα της δυτικής Ευρώπης, αλλά μόνο σε κάποιες ανατολικοευρωπαϊκές χώρες και σε περιοχές του ευρωπαϊκού βορρά, όπου όμως δεν υπάρχουν αρκετοί φαρμακοποιοί.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/362955/katigoro-kata-tsipra-apo-farmakopoious-athetise-oles-tis-uposheseis-tou/