27 Δεκεμβρίου 2017

ΤΙ; ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΟ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΗΚΕ Ο ΤΟΣΚΑΣ1 Ρουβίκωνας: Χυδαία προπαγάνδα, μας παρουσιάζει ως χαϊδεμένα παιδιά

Στις συλλήψεις μελών του αναφέρεται με κείμενο που ανάρτησε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας. «το τελευταίο διάστημα έχει φουντώσει η παραφιλολογία περί δήθεν "ανοχής" και "ευνοϊκής μεταχείρισης" απέναντι στο Ρουβίκωνα. Αυτή είναι μία ρητορική που υπήρχε ανέκαθεν και η πάγια τακτική μας είναι να μην απαντάμε προσπαθώντας να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Τώρα τελευταία όμως το κακό παράγινε.

Μετά τα μικροπολιτικά παιχνίδια στη Βουλή, διάφορα κατευθυνόμενα ρεπορτάζ σε διαπλεκόμενα ΜΜΕ και μπόλικες συζητήσεις μεταξύ τηλεμαϊντανών στα παράθυρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, είδαμε τον αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ να δηλώνει ανερυθρίαστα ότι "δεν έχουμε δεχτεί σαν Αστυνομία καμία εντολή ούτε οι ειδικές υπηρεσίας της Αστυνομίας αλλά ούτε και οι απλές υπηρεσίες της Αστυνομίας να προβούμε σε καμία αναζήτηση, σε καμία σύλληψη, δεν έχει καταλογιστεί καμία ευθύνη και δεν έχουν ένα ποινικό παρελθόν ή ποινικό προφίλ κανένας από αυτούς"», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «σε 4 υποθέσεις έχουμε 31 συλλήψεις, 482 μήνες εξαγοράσιμη φυλάκιση, 12 μήνες με αναστολή και 14.400 ευρώ πρόστιμο».

Στο κείμενο, που φέρει τον τίτλο «Περί «ατιμωρησίας», «ανοχής» και άλλων καινών δαιμονίων», επισημαίνεται επίσης: «ο μόνος λόγος που μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε αυτόν τον άχαρο απολογισμό είναι για να απαντήσουμε σε όλη αυτή την χυδαία προπαγάνδα που μας παρουσιάζει ως χαϊδεμένα παιδιά που πράττουν εκ του ασφαλούς. Ο αγώνας έχει τίμημα και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν αγωνιστεί για οτιδήποτε μέχρι τώρα στη ζωή τους, όπως το γνωρίζαμε κι εμείς όταν ξεκινούσαμε αυτό το ταξίδι».