11 Δεκεμβρίου 2017

Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας στον Ολυμπο -Ο 26χρονος σκοτώθηκε για να σώσει τον φίλο του

Νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το δυστύχημα με τους νεαρούς ορειβάτες, συμφοιτητές από τη Θεσσαλονίκη, που σημειώθηκε το Σάββατο στον Όλυμπο έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. Κατερίνης, Ευάγγελο Φαλάρα, που μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1, όλα ξεκίνησαν, όταν ο ένας εκ των δύο ορειβατών γλίστρισε στη χαράδρα.


Συγκεκριμένα, αρχικά γλίστρισε στη χαράδρα, εξαιτίας του πάγου, ο 25χρονος και ο 26χρονος φίλος του, στην προσπάθειά του να τον βοηθήσει, έπεσε και εκείνος στη χαράδρα με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι και να κυλήσει πιο κάτω από το σημείο στο οποίο είχε σταθεί ο φίλος του. «Ο ένας εκ των δύο γλίστρησε στη χαράδρα και στην προσπάθεια να τον βοηθήσει ο δεύτερος, έφυγαν και οι δύο πάνω στο παγωμένο χιόνι με αποτέλεσμα να γλιστρήσουν ο ένας κάποια μέτρα, ο άλλος περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο 25χρονος αν και τραυματισμένος στα πόδια κατάφερε να ανέβει σε ένα δέντρο και να καλέσει σε βοήθεια ενώ έμεινε πέντε ώρες στο πλάι του νεκρού φίλου του, μέχρι τελικά οι πυροσβέστες να καταφέρουν να τους βγάλουν από τη χαράδρα.

Ο 26χρονος Ηλίας ανασύρθηκε νεκρός από γκρεμό βάθους περίπου 200 μέτρων.

Ο νεαρός νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κατάσταση ισχυρού σοκ. «Πονάει η ψυχή μου, δεν θέλω να σκέφτομαι τη έζησα εκεί πάνω» τονίζει συνεχώς ο 25χρονος.