20 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ ΣΤΑ 4 ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ! Oι «φωνές» του Δημήτρη Καμμένου ανοίγουν την πόρτα στη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου

Ενας φόβος πλανιέται στο κυβερνητικό στρατόπεδο, κάθε φορά που ο Δ. Καμμένος βγαίνει στα ΜΜΕ και προχωρά σε δημόσιες τοποθετήσεις.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, φροντίζει τις περισσότερες φορές να κρατά (σχεδόν διακριτικές έως ουσιαστικές) αποστάσεις από την επίσημη κυβερνητική γραμμή.


Η σχέση του βουλευτή δεν ήταν ανέφελη εξ αρχής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκλογή του ως αντιπροέδρου της Βουλής, πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελαν να τον ψηφίσουν, και το διαμήνυσαν τότε στο Μαξίμου που έδειξε κατανόηση και απλά ζήτησε η καταψήφιση να μην πάρει μορφή κινήματος εντός της Κ.Ο. του κυβερνώντος κόμματος.

Τελευταία, ξεχώρισε η επίθεσή του στα μέλη της ομάδας των 53+ με αφορμή την κριτική τους για τον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ.

«Κόμμα υπουργών» τους χαρακτήρισαν, που έχει σε ομηρεία την κυβέρνηση. Και η συνέχεια ήρθε από τον κ. Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος σήκωσε το γάντι, ανταλλάσσοντας πυρά με την Σία Αναγνωστοπούλου, αλλά και αδειάζοντας κεντρική επιλογή της κυβέρνησης για τους Μουφτήδες στη Θράκη, την οποία υπερασπίστηκε δημόσια ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες σε συνέντευξη τύπου.

Την -μικρή κάθε φορά αλλά- σταθερή απόκλιση του κ. Δ. Καμμένου την βλέπουν και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε κατ ιδίαν συζητήσεις τους εμφανίζονται βέβαιοι ότι ο κ.Καμμένος δε θα μείνει μέχρι τέλους στο κυβερνητικό σκάφος, αλλά όπως εκτιμούν, «ένα νεύμα» περιμένει…

Αφήνουν όμως στον Πάνο Καμμένο τη διαχείριση του θέματος, ο οποίος πάντως άγνωστο παραμένει το τι περιθώρια έχει κάθε φορά, αφού στο ζήτημα της υποψηφιότητας του αντιπροέδρου της Βουλής, αν και οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ διαμήνυσαν ότι ήθελαν άλλον από τους ΑΝΕΛ, ο Δ.Καμμένος, επικράτησε…

Η στάση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, η οποία υπερψήφισε όχι απλά ένα νομοσχέδιο, αλλά τη βάση του κυβερνητικού σχεδιασμού, κόντρα σε ΝΔ και τα άλλα κόμματα, είναι κάτι παραπάνω ποιοτικά, από ένα ΝΑΙ σε μια διάταξη ή τροπολογία… ανοίγει το παράθυρο για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ εντός Βουλής, διευρύνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία, αν όχι διασφαλίζοντας τον αριθμό των 153ών, όποτε αυτό προκύψει…. Εξ άλλου και ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με ένα μεγάλο χαμόγελο, όταν ερωτήθηκε μετά το τέλος της συζήτησης, διαπιστώνοντας : «Πάμε καλύτερα, αυξανόμαστε…»

Λεβέντης: Η Μεγαλοοικονόμου είναι αλλοπρόσαλλη

«Η κ. Μεγαλοοικονόμου έδειξε αχαριστία», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «ΘΕΜΑ 104,6» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης σχολιάζοντας την στάση της και προσέθεσε:«Δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα της. Είναι αλλοπρόσαλλη».

Η κυρία Μεγαλοοικονόμου τον περασμένο Ιούλιο αποχώρισε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων και ανεξαρτητοποιήθηκε, κατηγορώντας τον κύριο Λεβέντη ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του.

Ο κ. Λεβέντης είπε ακόμη ότι δεν περίμενε αυτή την στάση από την κυρία Μεγαλοοικονόμου την οποία, όπως εξήγησε, εκείνος επέλεξε και έβαλε στις λίστες του κόμματος.

«Την έβαλα πρώτη στη λίστα γιατί ήρθε στο γραφείο μου και ήταν σεμνή και κατάγεται από τα Κύθηρα, απ' όπου κατάγεται και η μάνα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τσίπρας: Πάμε καλά και αυξανόμαστε

Την αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών στο κτίριο της Βουλής επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κληθείς να σχολιάσει την υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «πάμε καλά».

Ο πρωθυπουργός χαιρέτισε με χειραψία όλους τους δημοσιογράφους που ήταν στην αίθουσα και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά.

«Τραβήξατε και την κ. Μεγαλοοικονόμου, καλό είναι αυτό;», ρώτησε τον κ. Τσίπρα δημοσιογράφος, αναφερόμενος στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

«Καλό είναι, κακό είναι;» απάντησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «Πάμε καλύτερα και αυξανόμαστε».

Μεγαλοοικονόμου: Με έπεισε ο Τσίπρας, όχι ο Μητσοτάκης

Την θέση ότι ψήφισε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρότι η ίδια προέρχεται από την Ενωση Κεντρώων, γιατί την έπεισαν τα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε η ανεξάρτητη βουλευτή Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.
Σε δηλώσεις της στο Παραπολιτικά FM η ανεξάρτητη βουλευτής υποστήριξε ότι είδε τα υπέρ και τα κατά των όσων ειπώθηκαν και έτσι αποφάσισε να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, δίνοντας το μοναδικό «ναι» στην χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή επί του προϋπολογισμού που δεν προήλθε από βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
«Είδα τα υπέρ και τα κατά. Αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης δεν έχουν βάση, αντίθετα με έπεισε ο κ. Τσίπρας καθώς είδα ότι υπάρχει μια βάση στα λεγόμενά του και έτσι σκέφτηκα να δώσω μια ευκαιρία σε έναν τελευταίο προϋπολογισμό.
Αυτό δεν σημαίνει ότι προσχωρώ στο ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν ακούω κάτι θετικό, θα το υποστηρίζω, όταν ακούω κάτι αρνητικό, θα το καταψηφίζω» είπε η ανεξάρτητη βουλευτής, η οποία παραδέχθηκε ότι έχει δεχθεί προτάσεις από όλα τα κόμματα για να προσχωρήσει σε αυτά.
Σχετικά με το επεισόδιο με τον πρόεδρο του πρώην κόμματος της, Βασίλη Λεβέντη, είπε πως θεώρησε ότι υπάρχει μια κοροϊδία καθώς διαφαίνεται η πρόθεση για καλές σχέσεις με τη ΝΔ.