27 Δεκεμβρίου 2017

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ: 60 άτομα θα μασήσουν το μπόνους των 700.000 ευρώ

[ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ! Προσέξτε!! "100 μόνιμοι υπάλληλοι έχουν διατηρήσει ως προσωπική διαφορά το 30% ενός επιδόματος που έπαιρναν, το οποίο μεταφράζεται σε 300 έως 600 ευρώ μηνιαίως για τον καθένα" ΔΗΛ. ΑΥΤΟΙ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000-1800 € χώρια τα άλλα επιδόματα και τι μισθό!!! Τώρα δε τα περισσότερα από τα 700.000€ θα τα πάρουν 60 άτομα που δεν παίρνουν αυτό το επίδομα... δηλ. αυτοί οι 60 θα πάρουν ίσα με 10.000 € μπόνους!!!]

Υπερβολική χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης, την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, με την οποία δίνονται 700.000 ευρώ ως κίνητρο απόδοσης στους εργαζομένους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.


«Αυτό είναι θέμα κυβερνητικής επιλογής. Σε μια φάση που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις, παρότι ο ΕΟΦ είναι αυτοχρηματοδοτούμενος, θεωρώ ότι είναι μια υπερβολική απόφαση. Σε οποιαδήποτε άλλη φάση θα θεωρούσα ότι είναι μια υλοποίηση ενός αιτήματος των εργαζομένων. Αλλά θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια δικαιοσύνη, συνολική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιντζέρης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή «Εντός ΘΕΜΑτος» με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Το επίμαχο μπόνους η κυβέρνηση επιχείρησε να το περάσει τον περασμένο Μάρτιο με άρθρο σε σχέδιο νόμου, το οποίο όμως την τελευταία στιγμή το απέσυρε. Τελικά, τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και ο κόσμος ήταν στις παραλίες και τα αντανακλαστικά μειωμένα λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η διάθεση «κινήτρου απόδοσης», ύψους 700.000 ευρώ ετησίως.

Γιατί όμως η κυβέρνηση αποφάσισε να καθιερώσει ετήσιο μπόνους για τους υπαλλήλους του ΕΟΦ, εκτός από ψηφοθηρικούς λόγους, όπως εύλογα θα συμπέραινε κάποιος; Σήμερα ο ΕΟΦ έχει 160 ενεργούς υπαλλήλους, από τους οποίους οι 100 είναι παλιοί και έχουν διατηρήσει ως προσωπική διαφορά το 30% ενός επιδόματος που έπαιρναν, το οποίο μεταφράζεται σε 300 έως 600 ευρώ μηνιαίως για τον καθένα.

Αυτό το επίδομα δεν το παίρνουν οι υπόλοιποι 60 υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν μεταταχθεί από άλλες υπηρεσίες. Με τον «μποναμά» που μοιράζουν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, θα καλυφθεί αυτή η μισθολογική διαφορά μεταξύ των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται από την αύξηση στο μισθό τους οι μόνιμοι υπάλληλοι, αν και αυτή θα είναι μικρότερη, αφού θα δοθεί βάσει συντελεστών.