20 Δεκεμβρίου 2017

Λοβέρδος: Φήμες ότι θα έρθει «ύποπτη» τροπολογία για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών

Αίσθηση προκάλεσε μια αποστροφή της παρέμβασης του Ανδρέα Λοβέρδου στη συζήτηση επί του ν/σ του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.


«Υπάρχουν φήμες – αλλά κανείς μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν μπορεί να πει ότι “εγώ δεν ομιλώ” - που θα έρθει σήμερα ή αύριο και θα εμπλέκει τα θέματα της έκδοσης με τα θέματα του ασύλου» είπε ο κ. Λοβέρδος. Διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν θα την φέρει το υπ. Εσωτερικών, το Δικαιοσύνης ή το υπ. Μετανάστευσης αλλά πρόσθεσε πως «μέσα σ’ αυτή την ακαταστασία των τροπολογιών, ακούω με πάρα πολύ προσοχή εκείνη τη φήμη που λέει ότι μπορεί να έρθει μια τροπολογία η οποία μπορεί να συνδέει τα θέματα του ασύλου με τα θέματα της έκδοσης ενόψει των 8 Τούρκων για τους οποίους, η ελληνική δικαιοσύνη, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να μην εκδοθούν».

Ετσι, «επειδή υπάρχει αυτός ο κίνδυνος» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗ.ΣΥ πρότεινε να πουν όχι οι βουλευτές σε τροπολογίες που θα έρθουν εφεξής εμβόλιμες στο εν λόγω νομοσχέδιο ώστε να δοθεί χρόνος να μελετηθούν και να «ξεσκεπαστούν» όπως είπε.