04 Δεκεμβρίου 2017

Πάνω από το 90% του ελληνικού πληθυσμού θα εργάζεται στην ΕΡΤ μέχρι το 2040 σύμφωνα με έρευνα

Τουλάχιστον 9 στους 10 Έλληνες θα εργάζονται στην ΕΡΤ έως το 2040 αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, προειδοποιεί νέα έρευνα του ΕΜΠ που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.


Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο έγκριτο περιοδικό Το Ρουσφέτι Μου Κι Εγώ, συνέπεσε μάλιστα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Εξερεύνησης του Διαστήματος και Εγκατάστασης Πακέτων Cosmote Triple Play, Νίκου Παππά, για την πρόσληψη 206 ακόμα υπαλλήλων στην κρατική τηλεόραση.

Ανακοινώνοντας τις προσλήψεις στη Βουλή, ο κ. Παππάς διαβεβαίωσε πως αφορούν σημαντικές ειδικότητες όπως συναρμολογητές τοστ, χειριστές καφετιέρας, δοκιμαστές μπεγλερίων και υπεύθυνους στεγνώματος μπογιάς που έχει επειγόντως ανάγκη το κρατικό κανάλι.

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς, αν συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί προσλήψεων, μέχρι το 2040 μόνο τα αβάπτιστα βρέφη και οι υπερήλικες άνω των 90 ετών θα βρίσκονται εκτός της κρατικής τηλεόρασης και θα δυσκολεύονται να χειριστούν το τηλεκοντρόλ.

Η ανακοίνωση προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και του Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος υπενθύμισε ότι στο κανάλι 69 δούλευαν μόνο τρία άτομα, ο ίδιος, ένας καμεραμάν και μια τηλεφωνήτρια, καθώς και μία αδέσποτη γάτα που πότε-πότε τους επισκεπτόταν.

Απαντώντας στις επικρίσεις, ο κ. Παππάς δήλωσε πώς με τις προσλήψεις αυτές η κυβέρνηση αποσκοπεί στην μείωση της ανεργίας στο 0%. «Αν όλοι οι Έλληνες εργάζονται στην ΕΡΤ πολύ απλά δεν θα υπάρχει ανεργία, και αυτό είναι δέσμευση μας» τόνισε.

http://tovatraxi.com/politics/panw-apo-to-90-tou-ellhnikoy-plhthysmoy-tha-ergazetai-sthn-ert-mexri-to-2040/