21 Δεκεμβρίου 2017

BINTEO-Αδωνις: Να δω πώς θα ξεμπλέξετε με Λαφαζάνη και Ζωή για τους πλειστηριασμούς

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή αλλά και τους βουλευτές του ΣυΡιζΑ εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την τροπολογία που προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη για όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς.


«Καταλαβαίνετε την έκπληξη μου όταν βλέπω τον κ. Κοντονή και τον ΣΥΡΙΖΑ με πόση θέρμη υποστηρίζουν την σταθερότητα των τραπεζών. Όχι μόνο γίνατε μνημονιακοτεροι των μνημονιακών, όχι μόνο γίνατε τραπεζικότεροι των τραπεζών, αλλά και πιο καπιταλιστές των καπιταλιστών» είπε με έμφαση.

Ο Αδ. Γεωργιάδης προειδοποίησε τον υπουργό Δικαιοσύνης πως αν αφαιρέσει - όπως φημολογείται - το αυτεπάγγελτο από τη συγκεκριμένη τροπολογία πολύ σύντομα θα κληθεί η Βουλή να ψηφίσει εκ νέου διότι είναι, όπως είπε, απαίτηση της τρόικας.

«Αν έχετε αποφασίσει να γίνεται ώριμοι και να δουλέψετε καπιταλιστικά δεν πρέπει να αφαιρέσετε το αυτεπάγγελτο που ακούω ότι θα κάνετε διότι αν το αφαιρέσετε θα είμαστε εδώ μετά από δυο εβδομάδες γιατί θα μπλοκάρει η αξιολόγηση επειδή την ρύθμιση την ζητάει το ΔΝΤ» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Εάν δεν αφαιρέσετε το αυτεπάγγελτο η κ. Κωσταντοπούλου ο κ.Λαφαζάνης και άλλοι θα πάνε να προκαλέσουν φασαρία προκειμένου συλληφθούν από τα όργανα της τάξης. Θέλω να σας δω τότε όταν οι πρώην σύντροφοί σας, σας κατηγορούν ότι σαν τους κλείνετε στη φυλακή. Θέλω να δω πώς θα πάτε τότε να το δικαιολογήσετε στο ΣΥΡΙΖΑ των κινημάτων. Λοιπόν ή θα επιμείνετε στην τροπολογία και θα βάλετε την Κωνσταντοπούλου, τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη, στην φυλακή ή θα αλλάξετε το αυτεπάγγελτο και θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε πίσω να ψηφίσουμε γιατί θα σας το ζητάει η τρόικα» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Επίθεση κατά Λουράντου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον πρώην πρόεδρο των φαρμακοποιών Κώστα Λουράντο για τη στάση που είχε κρατήσει εναντίον της Νέας Δημοκρατίας όταν ο ίδιος και ο Μάκης Βορίδης ήταν υπουργοί υγείας

«Όταν εμείς λέγαμε όχι στην τρόικα και εγώ και ο Βορίδης και εσείς υποσχόσασταν ότι θα πάρετε πίσω τα μισά που είχαμε δεχθεί εμείς, ο κ. Λουράντος βγήκε και είπε στην ελληνική κοινωνία ότι μετατρέπει τα 11.000 φαρμακεία σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ και τύπωσε και αφίσες που έλεγαν “μαύρο στο Χατζηδάκη και στον Αδωνι Γεωργιάδη”. Σήμερα λοιπόν είπε ο κ. Λουράντος το αμίμητο: “Μου υποσχέθηκε είπε ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ την ιδιοκτησιακή αλλαγή των φαρμακείων και συγκεκριμένα ότι αυτό δεν πρόκειται να το δεχτεί ούτε μία στο 1 εκατομμύριο”. Μα καλά και ο Λουράντος τον πίστεψε τον Τσίπρα; Έλα όμως που ο Λουράντος το πίστεψε και έκανε τα φαρμακεία εκλογικά κέντρα και σήμερα κατάλαβε τι θα πει να πιστεύεις στο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης κατέληξε: «Κύριοι συνάδελφοι καλά Χριστούγεννα, να δω πως θα ξεμπλέξετε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου , τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Δημήτρη Στρατούλη που θα πάτε να τους κλείσετε στη φυλακή»