04 Δεκεμβρίου 2017

Εξηγήσεις για τον πρέσβη στο Ριάντ ζητά η Ν.Δ. από το υπουργείο Εξωτερικών

Εξηγήσεις για τη στάση του υπουργείου Εξωτερικών απέναντι στον Έλληνα πρέσβη, μετά τους ισχυρισμούς του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το ρόλο του στη υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, σχεδιάζει να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.


Σύμφωνα με το protothema.gr, η αξιωματική αντιπολίτευση, με επίκαιρη επερώτηση – που συνυπογράφει ο Γιώργος Κουμουτσάκος- ζητά από τον υπουργό Νίκο Κοτζιά να αναφέρει τι μέτρα θα λάβει, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι ο πρέσβης εκπροσωπεί συμφέροντα μεσαζόντων.

Plus500
Νωρίτερα, σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι η  ζητάει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό αναφορικά με τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα «ψευδοέγγραφα» που προσκόμισε στη βουλή ο υπουργός Άμυνας.

Μάλιστα, η Μαρία Σπυράκη τόνισε χαρακτηριστικά ότι «εδώ και 5 μέρες, ο κ. Τσίπρας παραμένει σιωπηλός μπροστά στις αποκαλύψεις ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται.

Από χθες προκύπτει, ως ενδεχόμενο, πολεμικό υλικό της Ελλάδος να έχει φτάσει παρανόμως στη Συρία και ίσως στα χέρια τρομοκρατών. Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις».