01 Δεκεμβρίου 2017

Ενιαίο επίδομα τέκνων συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές

Με συμφωνία για εσωτερική ανακατανομή των οικογενειακών επιδομάτων ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου με τους θεσμούς.


Αξιωματούχος της κυβέρνησης τόνισε ότι εξασφαλίστηκε επιπλέον κονδύλι ύψους 160 εκατ. ευρώ από το spending review των υπουργείων ώστε να μην απαιτηθεί περικοπή των επιδομάτων.

Η αναδιάρθρωση του προνοιακού χάρτη της χώρας θα προβλέπει καταβολή ενιαίου επιδόματος τέκνων με ενίσχυση του πρώτου και δεύτερου παιδιού. Μένει να διευκρινηστεί εάν θα υπάρχει μείωση στα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων ή θέσπιση αυστηρότερων εισοδηματικών κριτηρίων.
Νωρίτερα χωρίς διαφωνίες είχε ολοκληρωθεί το κρίσιμο τεστ του υπουργείου Εργασίας σχετικά με την ταχεία έκδοση των εκκρεμών συντάξεων και τον επανυπολογισμό στη σημερινή επαφή της ηγεσίας του με τους θεσμούς στο Χίλτον.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης έχει ήδη επαναϋπολογιστεί το 90% των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων με στόχο την περικοπή της προσωπικής διαφοράς ως 18% το 2019.

Στόχος της κυβέρνησης παραμένει να ολοκληρωθεί η έκδοση εξπρές των 130.000 εκκρεμών συντάξεων ως τον Ιούνιο του 2018.

Μαίρη Λαμπαδίτη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ