29 Δεκεμβρίου 2017

ΦΡΙΚΑΡΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ! Οι ΗΠΑ σε κλοιό ψύχους και ο Τραμπ ειρωνεύεται την... κλιματική αλλαγή

Ο Ντόναλντ Τραμπ θεώρησε ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία [ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;] για να ειρωνευτεί για την κλιματική αλλαγή, την ώρα που οι βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες πλήττονται σκληρά από κύμα ακραίου ψύχους με θερμοκρασίες μέχρι και -40 βαθμών Κελσίου.


«Στα ανατολικά, μπορεί και να είναι η παραμονή της ΠΙΟ ΚΡΥΑΣ ημέρας του χρόνου που έχει ποτέ καταγραφεί. Ίσως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο αυτήν την παλιά καλή υπερθέρμανση του κλίματος από την οποία η χώρα μας, αλλά καμία άλλη χώρα, ετοιμαζόταν να πληρώσει ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ για να προστατευθεί. Καλυφθείτε!», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Ο σημερινός κάτοικος του Λευκού Οίκου αμφισβητεί την κλιματική αλλαγή και κάποτε έφθασε μέχρι του σημείου να δηλώσει ότι πρόκειται για «εφεύρεση» της Κίνας.

Το tweet προκάλεσε καταιγίδα αντιδράσεων χρηστών του Ιντερνετ και επιστημόνων, που αποπειράθηκαν να εξηγήσουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Η κλιματική αλλαγή είναι πάρα πολύ πραγματική ακόμη και αν κάνει κρύο έξω από τον Πύργο Tραμπ αυτήν τη στιγμή.

Με τον ίδιο τρόπο, εξακολουθεί να υπάρχει πείνα στον κόσμο, ακόμη και αν μόλις φάγατε ένα Big Mac», απάντησε στο Twitter ο διευθυντής της Ακαδημίας Επιστημών της Καλιφόρνια, ο Τζον Φόλεϊ.

«To 2017, καταγράφηκαν περί τα τρία ρεκόρ ζέστης στις Ηνωμένες Πολιτείες για κάθε ρεκόρ ψύχους», έγραψε η βουλευτής των Δημοκρατικών της πολιτείας της Ουάσινγκτον Πραμίλα Τζαγιαπάλ.

«Οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν είναι το ίδιο με το κλίμα. Ο πρόεδρος θα έπρεπε να μπορεί να το κατανοήσει αυτό. Δεν είναι δύσκολο».

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό (OMM), το 2017 θα είναι το θερμότερο έτος που έχει ποτέ καταγραφεί στο σύνολο του πλανήτη.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Τραμπ μετά την έλευσή του στον Λευκό Οίκο ήταν να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα με το επιχείρημα ότι θα καταστρέψει βιομηχανικές θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει επίσης αποσύρει την κλιματική αλλαγή από την λίστα των «απειλών» για τις ΗΠΑ και επανέφερε την εκμετάλλευση του άνθρακα, των αποθεμάτων φυσικού αερίου και σχιστολιθικού πετρελαίου σε προστατευόμενες περιοχές των ΗΠΑ.