24 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΙΓΟΥΡΑ! Ο Στίβεν Χόκιγνκ προτείνει να... αλλάξουμε πλανήτη

Ο διάσημος φυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ προειδοποίησε πως η ανθρωπότητα δεν θα επιζήσει για περισσότερο από άλλα 1.000 χρόνια, εκτός αν βρει κάποιον άλλο πλανήτη για να ζήσει.


Ο 74χρονος Στίβεν Χόκινγκ , στο πλαίσιο διάλεξής του για το σύμπαν και την προέλευση των ανθρώπων στην Οξφόρδη, διατύπωσε όλα όσα έχουν συγκεντρώσει οι επιστήμονες μέσα από τις ανακαλύψεις των τελευταίων πέντε δεκαετιών. Μάλιστα, ανέφερε πως το 2016 ήταν «η πιο ένδοξη στιγμή για να είναι κανείς ζωντανός και να κάνει έρευνα στη θεωρητική φυσική».

«Ίσως μια μέρα να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε βαρυτικά κύματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κοιτάξουμε στην «καρδιά» του Big Bang. Ωστόσο, θα πρέπει να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα, για το μέλλον της ανθρωπότητας», τόνισε ο Χόκινγκ και προσέθεσε: «Δεν νομίζω πως θα επιβιώσουμε άλλα 1.000 χρόνια, αν δεν καταφέρουμε να φύγουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας».

Οι προβλέψεις του Χόκινγκ για την ανθρωπότητα είναι ιδιαιτέρως ζοφερές τους τελευταίους μήνες. Τον Ιανουάριο, προειδοποίησε ότι οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία παράγουν «νέους τρόπους που κάτι μπορεί να πάει στραβά». Εκτιμά, επίσης, ότι οι αυτοσυντηρούμενες ανθρώπινες αποικίες στον Άρη δεν θα είναι έτοιμες σε λιγότερο από 100 χρόνια, «πράγμα που σημαίνει ότι η ανθρώπινη φυλή πρέπει να είναι πολύ προσεκτική μέχρι τότε», έχει πει.