05 Δεκεμβρίου 2017

ΧΟΧΟΧΟ! Τζανακόπουλος κατά Φίλη για πλειστηριασμούς και πλεονάσματα: «Τα έχει ψηφίσει κι αυτός!»

Την ενόχληση της κυβέρνησης για τις συνεχείς επικριτικές δηλώσεις του Νίκου Φίλη, με αφορμή, εσχάτως, τους πλειστηριασμούς, αλλά και τα υψηλά πλεονάσματα, στα οποία έχει συμφωνήσει η Αθήνα με τους δανειστές, εξέφρασε με δηκτικό τρόπο ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, φανερώνοντας παράλληλα και εκνευρισμό για τον πρώην υπουργό Παιδείας.


Απαντώντας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τις παρεμβάσεις του κ. Φίλη, που ζήτησε να υπάρξει νομοθετική προστασία για την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ο κ. Φίλης γνωρίζει το νομοθετικό πλαίσιο, διότι και εκείνος το ψήφισε!

Η «αντεπίθεση» του Μαξίμου στις συνεχείς βολές του κ. Φίλη δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο κ. Τζανακόπουλος έβγαλε δυσθυμία και όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόταση του πρώην υπουργού να αναληφθεί εθνική πρωτοβουλία, προκειμένου να ανατραπεί η συμφωνία για πλεονάσματα 3,5%, που «μας κόβει τα πόδια», όπως τόνισε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο κ. Φίλης κρούει σε ανοιχτές θύρες, γιατί η κυβέρνηση, παρότι κατάφερε να βελτιώσει τη χρονική διάρκεια της διατήρησης του 3,5% σε πέντε χρόνια, έχει επανειλημμένως εκφράσει τον προβληματισμό της. Η δυναμική της οικονομίας και η πορεία των εσόδων είναι τέτοια που ακόμη και με αυτά τα πλεονάσματα είναι δεδομένο ότι η χώρα έχει βγει οριστικά από την ύφεση, υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος, θέλοντας να βάλει τέλος στη συζήτηση, που άνοιξε ο κ. Φίλης.

Ως προς τους πλειστηριασμούς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι «καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί. Κανένα υπερχρεωμένο νοικοκυριό δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του».

Και ισχυρίστηκε ότι «αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγαλοοφειλέτες που έπαιρναν αφειδώς δάνεια, τα οποία δεν είχαν την δυνατότητα ή δεν ήθελαν να αποπληρώσουν, καθώς προτιμούσαν να φυγαδεύουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό. Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη σε καμία περίπτωση να ανεχτεί τη συνέχιση αυτής της κατάστασης και όχι μόνο δεν πρόκειται να προστατεύσει τους μεγαλο-οφειλέτες, αλλά θα επισπεύσει και τις διαδικασίες για την αποπληρωμή των χρεών τους. Οι καιροί που οι φορολογούμενοι πολίτες φορτώνονταν τα βάρη της κακομαθημένης επιχειρηματικής ελίτ έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και αυτό να το βάλουν όλοι πάρα πολύ καλά στο μυαλό τους».