05 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ρουβίκωνας χτύπησε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων του εξαδέλφου Τσακαλώτου

Επίθεση αγνώστων στην εταιρεία που ανέλαβε τη διαχείριση των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ - Μέτοχος στην Qualco είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, εξάδελφος του υπουργού Οικονομικών

Επίθεση σε εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων η οποία προσφάτως ανέλαβε τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ πραγματοποίησαν πριν από περίπου 20 λεπτά κουκουλοφόροι οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι μέλη του Ρουβίκωνα.

Περίπου πέντε άτομα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έσπασαν υπολογιστές στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Qualco, επί της οδού οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο εμπορικό κέντρο Αίθριο στο Μαρούσι.

Μέτοχος στην Qualco είναι ο Ορέστης Τσακαλώτος, εξάδελφος του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Κατά πληροφορίες οι άγνωστοι κουκουλοφόροι ήταν πέντε και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προκάλεσαν φθορές σε υπολογιστές της εταιρείας φωνάζοντας ότι είναι μέλη του Ρουβίκωνα.

«Είμαστε τρομοκρατημένοι, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος» είπε στο protothema υπάλληλος της εταιρείας που εξήγησε ότι προκλήθηκαν φθορές σε ορισμένα διακοσμητικά στη ρεσεψιόν της εταιρείας. «Φωνάζανε Ρουβίκωνας και ΔΕΗ» συνέχισε η ίδια υπάλληλος της εταιρείας που έχει αναλάβει τη διαχείριση των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ.





Προσφάτως, η εταιρεία Qualco ανέλαβε τη διαχείριση των απλήρωτων λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω διαγωνισμού.

Ποια είναι η εισπρακτική Qualco
Η Qualco, της οποίας μέτοχος είναι ο εξάδελφος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ορέστης, θεωρείται απ' τις αναπτυσσόμενες εταιρείες διαχείρισης οφειλών που με επίκεντρο την Ελλάδα επιχειρεί να διευρύνει τις εργασίες της.

Έχοντας κλειδώσει τη μεγάλη «δουλειά» της διαχείρισης των ανεξόφλητων λογαριασμών της ΔΕΗ από την οποία αναμένεται να λάβει 12 εκατ. ευρώ η εταιρεία επιχειρεί να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά, η οποία τώρα ανοίγει.

Με βάση το συμφωνητικό που ενέκρινε το ΔΣ της ΔΕΗ η αμοιβή του αναδόχου, της Qualco δηλαδή, θα καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξεων οφειλών.

Σύμφωνα με το επίσημο προφίλ της εταιρείας, η λειτουργία της ξεκίνησε στα μέσα της περασμένης 10ετίας και ειδικεύεται στην οργάνωση και διαχείριση ανεξόφλητων οφειλών προσφέροντας ένα «μπουκέτο» υπηρεσιών ανάλυσης, συμβουλευτικής αλλά και διαχείρισης χρέους.

Τα κεντρικά της γραφεία είναι στη Βρετανία ενώ το κέντρο ανάπτυξης της στην Ελλάδα, στο Μαρούσι. Ωστόσο διαθέτει γραφεία σε Γαλλία, Κύπρο και Βραζιλία ενώ σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της, έχει 70 πελάτες σε 15 διαφορετικές χώρες για τους οποίους αναλύει την αξία των δανειακών χαρτοφυλακίων τους, συντονίζει τις εισπράξεις και βελτιώνει τις επιδόσεις τους.

Ο Ορέστης Τσακαλώτος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Qualco από το 1998. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, «ο Ορέστης θέτει το όραμα και την υψηλής επιπέδου στρατηγική. Ωθεί σε τροχιά ανάπτυξης και ορίζει τις αλλαγές στην εταιρεία. Είναι υπεύθυνος για τις προτάσεις προς τους πελάτες».

Ορέστης Τσακαλώτος