29 Δεκεμβρίου 2017

Ημέρα κρίσης για την ΣΕΚΑΠ- Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την ΣΕΚΑΠ, καθώς από την απόφαση του Πρωτοδικείου Κομοτηνής θα κριθεί ουσιαστικά η παράταση ζωής ή η πτώχευση της καπνοβιομηχανίας.


Το δικαστήριο θα αποφανθεί για το προ ημερών αίτημα αναστολής της εταιρείας (προσωρινά μέτρα) κατά της απόφασης επικύρωσης του προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ.

Αν το δικαστήριο αποδεχτεί το αίτημα της ΣΕΚΑΠ, τότε η εταιρεία παίρνει παράταση ζωής μέχρι να εκδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της για το πρόστιμο.

«Αν ληφθεί προσωρινή διαταγή, όπως πιστεύουμε και ελπίζουμε τότε θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί το θέμα της εταιρείας ουσιαστικά και να λειτουργήσει. Αλλιώς τα προβλήματα θα είναι πάρα πολύ μεγάλα και θα μιλάμε πλέον για αναγκαστική πτώχευση της επιχείρησης» δήλωσε  στην Καθημερινή ο δικηγόρος της εταιρείας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε εφόσον υπάρξει θετική απόφαση του δικαστηρίου, την επόμενη εβδομάδα η εταιρεία θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας θέτοντας αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, με την απόφαση να προσδιορίζεται σε μία διετία, αλλά όπως  σημείωσε ο κ. Λυκουρέζος, τουλάχιστον η εταιρεία θα μπορεί να διακινεί και να εξάγει τα προϊόντα της.