27 Δεκεμβρίου 2017

Κασιμάτης: Έχει χάρισμα ο Τέρενς

Παραδέχομαι ότι ζηλεύω κάποιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν την ικανότητα να βλέπουν τα πράγματα ακριβώς όπως είναι. Για του λόγου το αληθές, προσέξτε πώς περιγράφει τον πρωθυπουργό ο υφυπουργός Επικρατείας Τ. Κουίκ, σε πρόσφατη συνέντευξή του:
«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ ευγενής, είναι απόλυτα ταγμένος σε αυτό που υπηρετεί και ως πρωθυπουργός και ως ηγέτης της Αριστεράς, με αναντίρρητες αρχές στο να υπηρετεί τους αδύνατους, απόλυτα ευρωπαϊστής, δίνοντας αγώνα να ξαναγίνει η Ελλάδα όπως και τις εποχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Ευρώπη των λαών-εθνών, της αλληλεγγύης και της ισότητας, και φοβερά προσηλωμένος στους στόχους του, ανεξάρτητα αν ξέρει ότι έχει και πολιτικό κόστος».

Αν εξαιρέσεις εκείνο το «με αναντίρρητες αρχές στο να υπηρετεί τους αδύνατους» –που θα πρέπει να μου το εξηγήσει κάποιος σε κανονικά ελληνικά για να το καταλάβω–, θαυμάζεις πώς ο μπαγάσας έχει πιάσει την προσωπικότητα του Τσίπρα με τέτοια ακρίβεια! Ευγενής, ευρωπαϊστής, αδιάφορος για το πολιτικό κόστος και στα βήματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Βέβαια, ο Τέρενς Κουικ δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Υπήρξε, κατά την προσωπική γνώμη μου, ο ευφυέστερος δημοσιογράφος της γενιάς του.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ