20 Δεκεμβρίου 2017

ΝΔ προς Μουζάλα: Πρέπει να θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς για να κάνεις τα αυτονόητα;

«Τα νέα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στη Μόρια της Λέσβου επιβεβαιώνουν ότι στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών επικρατεί απόλυτο χάος, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ».


Επίθεση στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής εξαπέλυσαν με κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας,  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή όσα διαδραματίστηκαν στη Μόρια.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους: «Η κυβέρνηση παρακολουθεί ως θεατής όσα εκτυλίσσονται καθημερινά έχοντας αποτύχει πλήρως στη διαχείριση κάθε πτυχής αυτού του πολυδιάστατου προβλήματος: 

· Είναι  ανίκανη να επιβάλλει την τάξη στα hot-spots και αδυνατεί  να εμφυσήσει το αίσθημα ασφάλειας στου κατοίκους της Λέσβου.

· Δεν  μπορεί να διασφαλίσει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης για όσους πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα νησιά.

· Αρνείται -εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της- να ελέγξει όσους περνούν ανενόχλητοι το κατώφλι της χώρας».

Τέλος, τα στελέχη της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «συνεχίζει να απορρίπτει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών» ρωτώντας ευθέως τον κ. Μουζάλα: «Πρέπει να θρηνήσουμε  επιπλέον νεκρούς, για να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα;».