11 Δεκεμβρίου 2017

Προειδοποιεί η ΝΔ: Ανοιχτό το θέμα Καμμένου, έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις

Η αντιπολίτευση εξακολουθεί να κατηγορεί τον υπουργό Άμυνας ότι με μη γνήσια έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή επιχείρησε να πείσει ότι ο Β. Παπαδόπουλος είναι πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας.

Μπορεί ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος να ζήτησε από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, την Παρασκευή, την ανάκληση της συμφωνίας για την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία μέσω του μεσάζοντα Βασιλείου Παπαδόπουλου, η αξιωματική αντιπολίτευση όμως προειδοποίησε ότι δεν θεωρεί το θέμα λήξαν.

«Για μας παραμένει ανοιχτό» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη στον ΣΚΑΪ.

Κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας ότι με πλαστά έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή επιχείρησε να πείσει ότι ο Β. Παπαδόπουλος είναι πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και όχι μεσάζων. Επανέλαβε τη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα γίνει Εξεταστική.

Το σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου θα διερευνηθεί, αν όχι από αυτήν τη Βουλή, από την επόμενη στην οποία την πλειοψηφία θα έχει η ΝΔ, όπως είπε. Περιέγραψε τη σκηνή ενός που πάει να κλέψει το πορτοφόλι, δεν το κλέβει τελικά, αλλά πιάνεται την ώρα της πράξης. «Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται» τόνισε και προανήγγειλε νέα έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου για το πρωί της Δευτέρας.

Νέες φωτιές άναψε η αποκάλυψη των «Π» ότι ειξιδικευµένοι ερευνητές του ευρωπαϊκού προγράµµατος «iTrace», που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Συµβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το διαχειρίζεται τεχνικά η διεθνώς αναγνωρισµένη ΜΚΟ Conflict Armament Research (CAR), εντόπισαν ελληνικά πυροµαχικά της εταιρείας Olympic Industries του Βασίλη Παπαδόπουλου, στις 26 Ιουλίου 2014, στα πεδία των µαχών στη Ράκα της Συρίας, «πρωτεύουσα» µέχρι πρότινος του «Ισλαµικού Κράτους» (ISIS). «Το ερώτημα είναι πλέον ευθύ και αμείλικτο στον κ. Καμμένο: Γνώριζε ότι ο εκλεκτός του μεσάζοντας διοχέτευε με πολεμικό υλικό τους τρομοκράτες του ISIS;» ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωσή της. Η Πειραιώς θα συνεχίζει να πιέζει την κυβέρνηση. Θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται να είναι όμηρος του Πάνου Καμμένου διότι δεν θέλει να χάσει την εξουσία. Χάριν της καρέκλας δεν υπολογίζει ούτε το πολιτικό κόστος από το πλήγμα που επιφέρει το σκάνδαλο στο ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στα Γρεβενά, σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ, δήλωσε ότι «έχουμε πλέον δύο σκάνδαλα». «Το πρώτο είναι αυτό καθαυτό με την παράνομη μεσολάβηση μεσάζοντα, που τελικά χάλασε την πώληση, με αποτέλεσμα να χάσει το Δημόσιο 66.000.000 ευρώ» τόνισε. «Το δεύτερο σκάνδαλο -στο οποίο πρωταγωνιστεί πλέον και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας- είναι η συστηματική απόπειρα συγκάλυψης που επιχειρεί η κυβέρνηση, αρνούμενη ακόμη και την κλήτευση στη Βουλή όσων ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο για να χυθεί φως στη σκοτεινή αυτή υπόθεση, πτυχές της οποίας αποκαλύπτονται καθημερινά. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας παραμένει πάλι σιωπηλός μπροστά στις αποκαλύψεις της ΝΔ ότι ο κ. Καμμένος είχε το θράσος να καταθέσει στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα για το σκάνδαλο της πώλησης πολεμικού υλικού στο οποίο εμπλέκεται ο ίδιος».

Η ΝΔ ζητάει να διερευνηθεί ο ρόλος του Τάσου Μπούρα και τι είδους σχέση είχε με το ΥΠΕΘΑ, το οποίο εμφανίζεται να επισκέπτεται τακτικά, όπως επισημαίνει. Επίσης σημειώνει ότι στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε ενημερώσει την Επιτροπή της Βουλής ότι εάν μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2017 δεν έχει καταθέσει η Σαουδική Αραβία τα 67 εκατ. ευρώ θα προσφύγει κατά της Σαουδικής Αραβίας ή κατά του εκπροσώπου (Bασίλη Παπαδόπουλου) και θέτει ερωτήματα. «Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα; Το υπουργείο έχει προσφύγει κατά της Σαουδικής Αραβίας;»
Χριστίνα Κοραή
http://www.parapolitika.gr/article/proidopii-nd-anichto-to-thema-kammenou-erchonte-ki-alles-apokalipsis