12 Δεκεμβρίου 2017

Βίτσας: Πάντως εγώ δεν έχω δει ποτέ τον Παπαδόπουλο

Για 'μενα δεν υπάρχει κανένα θέμα πλέον με την υπόθεση πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και τον ρόλο του Βασίλειου Παπαδόπουλου, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, που πάντως πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει δει ποτέ του τον άνθρωπο που σύσσωμη η αντιπολίτευση καταγγέλλει ως μεσάζοντα στην συγκεκριμένη υπόθεση.


«Από την αρμοδιότητά μου βλέπω χιλιάδες ανθρώπους, αλλά τον Βασίλειο Παπαδόπουλο δεν τον έχω δει, νομίζω ότι δεν τον έχω δει ποτέ», είπε ο κύριος Βίτσας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές αποκαλύψεις για την υπόθεση από την Νέα Δημοκρατία και το γεγονός πως βάσει επίσημων εγγράφων οπλισμός που πωλήθηκε από τον Βασίλειο Παπαδόπουλο εντοπίστηκε σε χέρια τζιχαντιστών του ISIS στη Ράκα, ο υπουργός δήλωσε πως «κανείς δεν ξέρει όλη τη διαδρομή του οπλισμού μέχρι τον ISIS», «τα όπλα που βρέθηκαν στη Ράκα ξέρει κανείς πώς έφτασαν εκεί;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

«Για 'μενα δεν υπάρχει θέμα», πρόσθεσε τελικά, κλείνοντας την συζήτηση.

Σχολιάζοντας το ζήτημα που έχει προκύψει με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κύριος Βίτσας επισήμανε πως κατά τη γνώμη του «η τοποθέτηση Κοντονή ήταν ήπια, ενώ η αντίδραση ήταν, το ελάχιστο, υπερβολική, ήταν δυσανάλογη» και ζήτησε «να μην συγχέουμε τον θεσμό με τους φυσικούς του φορείς. Υπάρχει κάποιος θεσμός και κάποιο φυσικό πρόσωπο εκτός συζήτησης ή κριτικής»;

Ο κύριος Βίτσας απάντησε και σε όσους κατακρίνουν την κυβέρνηση για τον χρόνο που επέλεξε να προσκαλέσει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη «ιστορική και ωφέλιμη». «Μας συμφέρει να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό από κοινού με την Τουρκία, αλλά και έχουμε να λύσουμε ζητήματα που μας απασχολούν εξίσου», είπε και αποκάλυψε πως «οι αναχαιτίσεις σε αέρα και θάλασσα μας κοστίζουν τρία εκατομμύρια ευρώ το μήνα».

Πρέπει να συζητάμε με την Τουρκία, και όταν έχουμε τέτοια ζητήματα ο χρόνος είναι πάντα κατάλληλος, συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στο Σκοπιανό, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ενισχύσει την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, αρκεί να απαλειφθούν τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και να βρεθεί κοινά αποδεκτό όνομα. «Μένουμε στην απόφαση των αρχηγών που ισχύει», ξεκαθάρισε σχετικά με το αν η κυβέρνηση δέχεται τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα.