27 Δεκεμβρίου 2017

Ενας νεκρός και τρεις τραυματίες από επίθεση του πρώην ιδιοκτήτη σε εργοστάσιο στη Μόσχα

Ταμπουρωμένος μέσα σ’ ένα εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής στη νοτιοανατολική Μόσχα παραμένει ο πρώην ιδιοκτήτης του, που σκότωσε τον φρουρό στη διάρκεια συμπλοκής και τραυμάτισε άλλα τρία άτομα.


Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το εργοστάσιο Μenshevik, όπου βρίσκεται ο Ίλια Αβεργιάνοφ, ο οποίος άνοιξε πυρ μετά από καυγά με τη διοίκηση του εργοστασίου. Μέχρι στιγμής ο δράστης δεν έχει διατυπώσει κάποια αιτήματα. Οι αρχικές πληροφορίες ότι έχει πιάσει ομήρους, διαψεύστηκαν αργότερα από την αστυνομία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον ραδιοφωνικό σταθμό Business FM ο Αβεργάνιοφ υποστήριξε ότι του άρπαξαν την επιχείρησή του, την οποία προσπαθεί να πάρει πίσω εδώ και τέσσερα χρόνια. Και απειλεί να «πολεμήσει μέχρι τέλους».

«Μου πήραν το εργοστάσιό μου χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, κατέστρεψαν την επιχείρησή μου. Έχω οκτώ παιδιά. Ξέρετε δίνω μάχη εδώ και τέσσερα χρόνια. Εξαγοράζουν επιχε3ιρήσεις, πλαστογραφούν έγγραφα και μετά κερδίζουν τις υποθέσεις στα δικαστήρια μ’ αυτά τα παραποιημένα έγγραφα. Ήλθα το πρωί να δουλέψω, αλλά με υποδέχθηκαν με πιστόλια και όπλα.Έχω ένα όπλο, σήμερα το χρησιμοποίησα για αυτοάμυμαν. Μια σφαίρα που έριξα, πιστεύω ότι δυστυχώς προκάλεσε έναν θάνατο. Αυτή είναι όλη η ιστορία. Αν παραμείνω ζωντανός θα πολεμήσω μέχρι τέλους. Τώρα με έχουν περικυκλώσει εδώ πέρα οι ειδικές δυνάμεις. Τώρα ή θα αυτοπυροβοληθώ ή θα παραδοθώ», είπε.