27 Δεκεμβρίου 2017

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Εφετείο

Κατηγορούν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πως «έχει αποδειχθεί ο ικανότερος και πιστότερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστών δανειστών» - Η επίθεση σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα της Παρασκευής  ενώ υπήρξαν και πυροβολισμοί κατά του φρουρού με Καλάσνικοφ


Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα με την τοποθέτηση βόμβας και τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών με προκήρυξή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην προκήρυξή τους με τίτλο «Η αστική δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου» μεταξύ άλλων κατηγορούν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι «έχει αποδειχθεί πως είναι ο ικανότερος και πιστότερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστών δανειστών. Γι αυτό και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών όπου βρεθούν κι όπου σταθούν στάζουν μέλι για το "succes story" του Τσίπρα»

«Ακόμα και μέσα από τις σελίδες της Καθημερινής ο Ντάισεμπλουμ μίλησε για εντυπωσιακή δημοσιονομική βελτίωση και χαρακτήρισε τον Τσίπρα: «επιτυχημένο πολιτικό, ικανό να καθοδηγήσει τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας». Τον Τσίπρα, που πριν την ανέλιξή του στον πρωθυπουργικό θώκο υπόσχονταν πως θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα άρθρο κι ένα νόμο, οι αγορές θα χορέψουν πεντοζάλη κι όλα αυτά θα γίνουν «μέρα μεσημέρι». Του Τσίπρα, που τον Ιούνιο του 2015, ένα μήνα πριν υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, σημειώνουν.
Το χρονικό της τρομοκρατικής επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα έξω από το Εφετείο Αθηνών που βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως, ενώ υπήρξαν και πυροβολισμοί κατά του φρουρού με καλάσνικοφ.

Είχαν προηγηθεί στις 02:50, δύο τηλεφωνήματα αγνώστου στα γραφεία ιστοσελίδας και στα γραφεία εφημερίδας, στα οποία προειδοποιούσε για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για φάρσα.

Έδωσε περιθώριο 40 λεπτών, όμως τελικά η βόμβα εξερράγη 35 λεπτά αργότερα.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και απέκλεισε το σημείο, ενώ στο Εφετείο έσπευσε από την πρώτη στιγμή ομάδα από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μια φορά κατά του φρουρού πυροβόλησε ο συνεργός των δύο βομβιστών που άφησαν την τσάντα με τα εκρηκτικά στα σκαλιά του Εφετείου, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τρεις.

Ο φύλακας έκανε λόγο για ένα λευκό αυτοκίνητο, πιθανότατα βαν, και όχι για μηχανή, όπως ήταν η αρχική πληροφορία, ότι ήταν το όχημα διαφυγής των δραστών.

Το καλάσνικοφ, με το οποίο πυροβόλησαν οι τρομοκράτες, από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτηρίου, με τους αστυνομικούς να βγάζουν ένα μικρό «βουνό» από μπάζα.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στο υπουργείο Εργασίας στις 12 Δεκεμβρίου 2016 και για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα στις 19 Απριλίου 2017, ενώ βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις στον ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου 2016, αλλά και την κατοικία του Γερμανού πρέσβη στις 30 Δεκεμβρίου 2013.