15 Δεκεμβρίου 2017

Βίντεο: Γερμανίδα τζιχαντίστρια συναντά τη μητέρα της για πρώτη φορά αφότου το έσκασε για τη Μοσούλη

«Κατέστρεψα τη ζωή μου» ομολογεί σήμερα η ανήλικη που προσχώρησε στον ISIS για τον έρωτα- Κρατείται σήμερα στη Βαγδάτη και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πολλών ετών ή ακόμα και τη θανατική ποινή


Η Γερμανίδα μαθήτρια που ακολούθησε τον τζιχαντιστή αγαπημένο της στο Ιράκ και προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος, για να πιαστεί τελικά αιχμάλωτη πριν λίγους μήνες στη Μοσούλη, είχε μια φορτισμένη συναισθηματικά συνάντηση με τη μητέρα της, την πρώτη από τότε που το έσκασε από το σπίτι.

Η Λίντα Γουένζελ έφυγε από το σπίτι της για να γίνει τζιχαντίστρια στα 15 της και όπως πιστεύεται, άνηκε σε μια ειδική μονάδα του ισλαμικού κράτους που μαστίγωνε άλλες γυναίκες εάν δεν ήταν ευπρεπώς ντυμένες.

Μετά την περσινή της διαδικτυακή γνωριμία με έναν τζιχαντιστή που την ξελόγιασε και την έπεισε να πάει να τον βρει, η Λίντα πλαστογράφησε την υπογραφή της μητέρας της για να αγοράσει ένα εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη, απ' όπου ταξίδεψε τελικά σε εδάφη που ελέγχονται από τον ISIS.

Στην πρώτη της συνάντηση με τη μαμά της από τότε που εγκατέλειψε τη Γερμανία η έφηβη εμφανίστηκε βαθιά μετανιωμένη και μάλιστα παραδέχθηκε ότι «κατέστρεψε τη ζωή της με την ανόητη ιδέα της να γίνει μέλος του ISIS».

Η 48χρονη Καταρίνα Γουένζελ επισκέφθηκε την κόρη της στην φυλακή όπου κρατείται στη Βαγδάτη, μαζί με την άλλη της κόρη, τη Μίριαμ. Τη συγκινητική στιγμή που η οικογένεια επανενώθηκε μετά από πολλούς μήνες ανησυχίας και αγωνίας κατέγραψε η γερμανική κρατική τηλεόραση.

Η 16χρονη σήμερα κοπέλα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης πολλών ετών ή ακόμα και την θανατική ποινή, αφού οι ιρακινές αρχές πιστεύουν ότι είχε ενεργό ρόλο στο Ισλαμικό Κράτος.