29 Δεκεμβρίου 2017

ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ "ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ"! Προσεχώς συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για να βρεθεί κοινή γλώσσα στο «Σκοπιανό»

Με δύο πολύ σοβαρά προβλήματα έρχεται αντιμέτωπος ο Αλέξης Τσίπρας και παρά το...εορταστικό κλίμα των ημερών βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση.


Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι αυτό που δυναμιτίζει τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου ως προς το πώς θα μπορέσουν να γεφυρωθούν οι αποστάσεις. Καθότι ο κ. Καμμένος έχει διαμηνύσει δημοσίως ότι δεν ψηφίζει λύση που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Όπως έγραψε πρώτο το iefimerida ο πρωθυπουργός σχεδιάζει μετά τις γιορτές να υπάρξει συνάντηση και συνεννοήσεις με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ όπως και σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου.

Το ζητούμενο άλλωστε είναι να υπάρξει επίσημη «γραμμή» για το ονοματολογικό και να λειανθούν οι γωνίες, ενώ από την κυβέρνηση διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι υπάρχει η βούληση να παρουσιαστεί μια κοινή θέση. Με δεδομένο πάντως τον αναβρασμό που έχει προκληθεί- αφού το εν λόγω θέμα έχει ανάψει «φωτιές» και στο ευρύτερο πολιτικό πεδίο οξύνοντας την αντιπαράθεση με  τη Νέα Δημοκρατία- οι κυβερνητικοί ανοίγουν τη βεντάλια και δείχνουν προς την Κοινοβουλευτική οδό. Σχολιάζοντας πως «το κρίσιμο είναι να δημιουργηθεί κοινοβουλευτικά η ευρύτερη δυνατή συναίνεση». Όσο για τυχόν σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι δεν έχει αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Πρόβλημα και η ΣΕΚΑΠ

Το άλλο…μέτωπο για την κυβέρνηση, που δυναμιτίζει τις σχέσεις της με τον κόσμο της εργασίας, δεν είναι άλλο από την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ που αντιμετωπίζει θέμα πτώχευσης. Ήδη το Δ.Σ αποφάσισε υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας της. Όπερ και σημαίνει ότι διακυβεύεται σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας.

«Ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης είναι προφανώς να μην κλείσει η καπνοβιομηχανία» είπε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί λύση λέγοντας ότι «στο όριο όπου μπορούμε να κινηθούμε και στο πλαίσιο της έννομης τάξης θα πάρουμε όποιες πρωτοβουλίες μπορούμε για να μην χαθούν 170 θέσεις εργασίας».

Ενώ συμπλήρωσε αναφορικά με δηλώσεις που έγιναν από την πλευρά της επιχείρησης πως «δεν παίρνει εξασφαλίσεις κανένας επενδυτής από την κυβέρνηση – η δουλειά του κράτους είναι να εγγυάται την ορθή λειτουργία της έννομης τάξης και την εύρυθμη λειτουργία των επενδύσεων».

ΣΤΕΛΛΑ Α. ΓΚΑΝΤΩΝΑ
iefimerida.gr