05 Δεκεμβρίου 2017

Πέρασαν ηθοποιούς για πρόσφυγες και κάλεσαν την αστυνομία- ΕΙΚΟΝΕΣ

Ένα απρόοπτο συνέβη κατά τα γυρίσματα του νέου ντοκιμαντέρ της Ελένης Βλάσση "Γη της Πονεμένης Παναγιάς”, το οποίο είναι αφιερωμένο στον ξεριζωμό και στις μνήμες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ ηθοποιοί - μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας - σε ρόλο προσφύγων, κατάλληλα ενδεδυμένοι, έπρεπε να αποβιβαστούν σε θαλάσσια περιοχή κάτω από τα Γουρνιά, στην Παχειά Άμμο Ιεράπετρας. Στη συνέχεια θα ξεκουράζονταν σε περιοχή κάτω από τα Γουρνιά και ταλαιπωρημένοι καθώς ήταν, καθισμένοι στους μπόγους τους θα έτρωγαν ό,τι τρόφιμα είχαν μέσα στα καλάθια τους. Όπως και έγινε. Ωστόσο όμως πολίτες που έβλεπαν μια βάρκα να προσπαθεί να προσεγγίσει τον παλιό μόλο θεώρησαν ότι μέσα στη βάρκα ήταν παράνομοι μετανάστες που ήθελαν να βγουν στην ξηρά. Ειδοποίησαν λοιπόν την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο που έσπευσαν στο σημείο.

"Ήταν πραγματικά μια περιπέτεια, στο ξεκίνημα των γυρισμάτων, φαίνεται όμως ότι κάναμε καλά τη δουλειά μας και πείσαμε", σχολιάζει η κα Ελένη Βλάσση, ενώ προσθέτει ότι δεν χρειαζόταν άδεια από κάποιες Αρχές για να κάνουν τα γυρίσματα καθώς ήταν σε δημόσιο χώρο. Σημείωσε επίσης, πως η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν ιδιαίτερα ευγενική και αφού τους εξήγησαν τι ακριβώς συνέβαινε αποχώρησαν και τα γυρίσματα συνεχίστηκαν κανονικά.



Πηγή: hxonews.gr