09 Δεκεμβρίου 2017

Νέα αποκάλυψη: Ελληνικά όπλα στη Ράκα εντόπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση

Ενώ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο θόρυβος γύρω από την σκοτεινή υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, με τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο να διαδέχονται η μία την άλλη, μια νέα αποκάλυψη βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορά τις δραστηριότητες του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου.

Όπως δημοσιεύει στο σημερινό της φυλλο η εφημερίδα Παραπολιτικά, σφαίρες από το εργοστάσιο της εταιρείας Olympic Industries του Βασίλη Παπαδόπουλου εντοπίστηκαν το 2014 στη Ράκα της Συρίας, οι οποίες μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν στις εχθροπραξίες από τις δυνάμεις του ISIS.


Η πληροφορία και η καταγραφή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν επιδέχονται διάψευση, καθώς προέρχονται από ειδικευµένους ερευνητές ευρωπαϊκού προγράµµατος που χρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Γερµανία.


Συγκεκριµένα, πρόκειται για μέλη του πρόγραµµατος «iTrace», που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Συµβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το διαχειρίζεται τεχνικά η διεθνώς αναγνωρισµένη ΜΚΟ Conflict Armament Research (CAR).

Σύµφωνα µε τα στοιχεία που εντόπισαν οι ερευνητές, στις 26 Ιουλίου 2014, στα πεδία των µαχών στη Ράκα της Συρίας, «πρωτεύουσα» µέχρι πρότινος του «Ισλαµικού Κράτους» (ISIS), βρέθηκαν και καταγράφηκαν ελληνικά πυροµαχικά της εταιρείας Olympic Industries του Βασίλη Παπαδόπουλου.

Τα πυροµαχικά συνοδεύονται από φωτογραφίες και τη σχετική τεκµηρίωση και δεν είναι φήµες ή πληροφορίες που µπορούν να αµφισβητηθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα.