01 Δεκεμβρίου 2017

Αεροδρόμιο Μυκόνου: Δεν προσγειώνονται τα αεροπλάνα και λόγω... κοντού διαδρόμου

Μεγάλη ταλαιπωρία από χθες το απόγευμα για εκατοντάδες επιβάτες της Aegean και της OA που ταξίδευαν από και προς το νησί των Ανέμων. Από τη μια οι ισχυροί νοτιάδες που ανέκαθεν αποτελούσαν εμπόδιο στις πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Μυκόνου και από την άλλη η μη ολοκλήρωση των εργασιών από την Fraport στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης.

Σύμφωνα με ανθρώπους της Fraport, οι εργασίες ανακαίνισης του διαδρόμου θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Ωστόσο το αεροδρόμιο, το οποίο για μέρες ήταν κλειστό, επαναλειτούργησε χρησιμοποιώντας μικρότερο διάδρομο.


Υπάλληλοι του αεροδρομίου αναφέρουν στο «protothema» ότι μόνο τα 1.200 από τα 1.800 μέτρα του διαδρόμου έχουν τελειώσει και αυτή τη στιγμή που μιλάμε συνεχίζονται οι εργασίες.

Μεγάλη ταλαιπωρία και για τους επιβάτες της πρωινής πτήσης της OA 370 από Αθήνα προς Μύκονο που ήταν να αναχωρήσει στις 09.45.

Οι επιβάτες που ήταν για ώρα συγκεντρωμένοι στην έξοδο B20 διαμαρτύρονταν για τις συνεχείς καθυστερήσεις με τους υπαλλήλους της Ολυμπιακής να τους εξηγούν ότι οι καθυστερήσεις, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαν από την διεύθυνση του αεροδρομίου, οφείλονται στις καιρικές συνθήκες.

Τελικά όπως τους ανακοίνωσαν, η πτήση ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας και των συνθηκών που επικρατούν στο αεροδρόμιο αυτή την περίοδο. Όπως τους ενημέρωσαν είναι πιθανό να μην πραγματοποιηθεί και η απογευματινή πτήση.