16 Δεκεμβρίου 2017

Ο Θεοδωράκης έκλεισε το μάτι στη ΝΔ: Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε και θα συναντηθούμε-Γεννηματά: Ο ειλικρινής διάλογος οδηγεί σε συγκλίσεις

Για το τέλος φύλαγε ο Σταύρος Θεοδωράκης το στίγμα της ομιλίας του στο Συνέδριο της ΝΔ.

«Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε και θα συναντηθούμε», σημείωσε προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση.


Ο επικεφαλής του Ποταμιού προέτρεψε τη ΝΔ να απαλλαχθεί από τις πελατειακές σχέσεις και τον κρατισμό. Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση σημειώνοντας πως «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίζουν για τους ίδιους λόγους που πιο παλιά έβριζαν και χτυπούν τα σφυριά στην Wall Street.»

«Χρειαζόμαστε αλλαγές στην παιδεία, τη δικαιοσύνη και φυσικά και στον εκλογικό νόμο. Πρέπει να αλλάξουμε το δημόσιο και αυτό είναι η πιο απαιτητική δουλειά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ παράλληλα σημείωσε: «Το κόμμα σας θεώρησε σε πολλές περιπτώσεις το κράτος σαν προσωπικό τους λάβαρο. έχετε αναγνωρίσει την ευθύνη του κόμματός σας και αυτό σας τιμά, αλλά δεν αρκεί. πρέπει να είστε έτοιμοι για κράτος χωρίς διακρίσεις και δικά σας παιδιά. Τα σχέδια πρέπει να γίνουν πράξη».

Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για τον λαϊκισμό, που όπως είπε απειλεί την Ελλάδα αλλά και την ΕΕ, σημειώνοντας: «Η νίκη δε θα επιτευχθεί με ευχολόγια. Δεν πρέπει κανείς από εμάς να αντιγράψει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να νικήσει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς στο ποτάμι πήραμε την απόφαση να ιδρύσουμε το Κίνημα Αλλαγής. Ο τόπος έχει ανάγκη από μεγάλες συναινέσεις. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι εδώ που έχει φτάσει η πατρίδα οι άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις, δεν αλλάζουν τις ζωές των ανθρώπων».

Γεννηματά στο συνέδριο της ΝΔ: Ο ειλικρινής διάλογος οδηγεί σε συγκλίσεις

«Ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να οδηγήσει σε συγκλίσεις. Τα κόμματα μας είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας», σημείωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ξεκινώντας την ομιλία της στο Συνέδριο της ΝΔ.

Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε πως «έχει φτάσει η στιγμή να εκτιμήσουμε πως φτάσαμε στην κρίση και τι χρειάζεται να κάνουμε στο εξής προκειμένου η χώρα να γυρίσει σελίδα».

«Να συζητήσουμε θεσμικά και νηφάλια τις ρίζες του κακού που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία αλλά και τους λόγους που μας κράτησαν μέσα σ’ αυτή», συμπλήρωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η κυρία Γεννηματά, επανέλαβε την πρόταση του κόμματός της για εξεταστική επιτροπή για την  οικονομία, από την είσοδό μας στο ευρώ το 2001 μέχρι σήμερα.
«Η έξοδος από την κρίση απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, μια εθνική γραμμή για ένα νέο μοντέλο παραγωγής και μια τολμηρή πολιτική δίκαιης διανομής αυτού του πλούτου, που θα στηρίζει την μεσαία τάξη και θα μειώνει ριζικά τις Κοινωνικές Ανισότητες», υποστήριξε σημειώνοντας πως «πρέπει να πάψουμε να είμαστε ο αδύναμος κρίκος στη συζήτηση των Ευρωπαίων».

«Μην ξεχνάμε πόσο στοίχισε η θεωρία ότι τάχα υπήρχαν άλλοι δήθεν εύκολοι  δρόμοι για να υπερβούμε τα προβλήματα. Καθώς και οι πρακτικές που αναιρούσαν κάθε θετικό βήμα  και τελικά ανακύκλωναν την κρίση», πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
iefimerida.gr