19 Δεκεμβρίου 2017

Εταιρεία αναγκάζει τις υπαλλήλους να χαστουκίζουν η μία την άλλη [βίντεο]

Κι όμως υπάρχει μια εταιρεία στον κόσμο,και συγκεκριμένα στην Κίνα, που βάζει τις υπαλλήλους της να χαστουκίζουν η μία την άλλη κατά τη διάρκεια του ετήσιου γκαλά.


Οι γυναίκες, που όλες τους εργάζονται στην εταιρεία ομορφιάς και φροντίδας του δέρματος Nanchang Jinhuayuan Meiye, λέγεται ότι γενικά υποφέρουν κατά τη διάρκεια του έτους καθώς το αφεντικός τους αναγκάζεις τους εργαζόμενους να τιμωρούν ο ένας τον άλλον για τα κρατήσουν τη δουλειά τους.

Η ακραία τιμωρία ήρθε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια του ετήσιου γκαλά της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή των εορτασμό των 14ων γενεθλίων της.


Όπως φαίνεται στο βίντεο, μπροστά σε εκατοντάδες συναδέρφους, οι δώδεκα περίπου γυναίκες από το τμήμα πωλήσεων γονατίζουν επάνω στη σκηνή και χαστουκίζουν η μία την άλλη μέχρι να τους πει ο εργοδότης τους να σταματήσουν.

Οι λέξεις που φαίνονται στην οθόνη πίσω τους αναφέρουν «Αδίστακτη ομάδα» - μια νοοτροπία που ο προϊστάμενός τους προφανώς προσπαθεί να τους ενσταλάξει με την περίεργη τιμωρία.

Πλάνα από το συγκλονιστικό περιστατικό ανέβηκαν στο διαδίκτυο όπου έχει γίνει φυσικά viral συγκεντρώνοντας πάνω από 6 εκατομμύρια προβολές.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί, προσπάθησε να δικαιολογήσει το περιστατικό λέγοντας: «Ήταν μια επίδειξη ομαδικού πνεύματος» και πρόσθεσε «Αυτό συνέβη κατά την έναρξη του ετήσιου γκαλά και μόνο μία φορά» .

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα, όπου συνέβη το περιστατικό, χαρακτήρισαν το περιστατικό ως «κακοποίηση υπαλλήλων» αλλά δεν είναι σαφές αν η αστυνομία θα κάνει έρευνες σχετικά με αυτό.