04 Δεκεμβρίου 2017

Θράσος

Του Θανάση Χειμωνά

Διαβάσαμε λοιπόν στα ίντερνετς: «Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Σάββατο 2 Δεκέμβρη, ώρα 15:00, στη συγκέντρωση που διοργανώνεται στο Σύνταγμα και στην πορεία στα γραφεία της ΕΕ για να διαδηλώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε για το έγκλημα της αιχμαλωσίας και του σκλαβοπάζαρου, των δολοφονιών και των βασανιστηρίων που συνεχίζονται στην Λιβύη.
Η πολιτική της ΕΕ που οικοδομεί την «Ευρώπη φρούριο» καταπατώντας κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, πρέπει επειγόντως να αλλάξει, στην κατεύθυνση του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ “ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ”

ΟΧΙ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ».

Καταρχήν πρέπει να σας αποκαλύψω πόσο λατρεύω αυτά τα κεφαλαία γράμματα στις προκηρύξεις της Αριστεράς. Ότι και καλά δηλαδή οι Ευρωπαίοι (στην προκειμένη) περίπτωση θα τα δουν, θα σκιαχτούν και αμέσως θα ανοίξουν τα σύνορα για να μπούνε άπαντες μέσα.
Ωστόσο, αυτό που εντυπωσιάζει στη συγκεκριμένη ανακοίνωση είναι το αστείρευτο θράσος του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ. Τη στιγμή που χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αργοπεθαίνουν σε κανονικά στρατόπεδα συγκέντρωσης διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια τα μέλη του πολιτικού μορφώματος που είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την κατάσταση αυτήν κόπτονται για κάτι που συμβαίνει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Η υποκρισία πραγματικά ξεχειλίζει. Όσο λυπηρές και αποκρουστικές και αν είναι οι εικόνες που μας έρχονται από τη Λιβύη καλά θα κάνουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να βρουν ένα τρόπο να απαλύνουν το μαρτύριο όλων εκείνων των συνανθρώπων μας που οι ίδιοι κουβάλησαν εδώ για να τους χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης κόντρα στους Ευρωπαίους. Και όταν δεν το κατάφεραν απλώς τους εγκατέλειψαν στη μοίρα τους.

Εντυπωσιάζει επίσης η συνεχιζόμενη εμμονή των συριζαίων με την Ε.Ε. Για όλα ευθύνεται αυτή. Η Ε.Ε. κρύβεται πίσω από οτιδήποτε κακό συμβαίνει σε αυτόν τον πλανήτη. Κι ας παρακαλούσαν γονατιστοί ο Τσίπρας και η παρέα του την Ε.Ε. να μην τους διώξει μετά το κάλπικο δημοψήφισμά τους.

Τέλος, εντυπωσιάζει το γεγονός πως η συγκέντρωση αυτή δεν διοργανώθηκε καν από τον ΣΥΡΙΖΑ! Πίσω από την εν λόγω κινητοποίηση βρίσκονταν το Αφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος και το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς έσπευσε να την καπελώσει για να πείσει κάποιους αφελείς πως εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Έτυχε να περάσω από το Σύνταγμα την ώρα της συγκέντρωσης. Συριζαίους ή κάποιο σύμβολο του κόμματος της Κουμουνδούρου δεν είδα. Λογικό άλλωστε. Όλο και καμιά φάπα μπορεί να έπεφτε.

http://www.liberal.gr/arthro/179706/apopsi/th-cheimonas/thrasos.html