06 Δεκεμβρίου 2017

Απίστευτο: Νεαρός λάθρο παρακινούσε προσφυγόπουλα να κρεμαστούν για να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης!

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 5 χρόνια βρίσκεται ένας 19χρονος από τη Συρία επειδή όπως όλα δείχνουν παρότρυνε ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη ΒΙ.ΑΛ. να κρεμαστούν προκειμένου να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης και να μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη εβδομάδα έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας 9χρονου ασυνόδευτου παιδιού που διαμένει στη ΒΙ.ΑΛ. που επιχείρησε να κρεμαστεί από το μανίκι της μπλούζας του. Το άτυχο παιδί μαζί με το επίσης ανήλικο αδερφάκι του μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για παρακολούθηση από τους ψυχιάτρους και για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των γιατρών αλλά και των αστυνομικών τα παιδιά δεν διαγνώστηκαν με κάποια ψυχολογική διαταραχή με αποτέλεσμα να αναζητηθούν άλλοι λόγοι που ώθησαν τον 9χρονο στην απόπειρα αυτοκτονίας.

Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν όταν ένας γιατρός που υπηρετεί στη ΒΙ.ΑΛ. αποκάλυψε στον περίγυρό του την άποψη ότι ο 19χρονος Σύρος κρύβεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Σύντομα οι έρευνες της Αστυνομίας έφεραν αποτέλεσμα αφού λίγες ημέρες αργότερα τα ανήλικα είπαν στους Αστυνομικούς ότι ο 19χρονος τους παρότρυνε να αυτοκτονήσουν προκειμένου να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης και να φύγουν από την «κόλαση» της ΒΙ.ΑΛ.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας υπήρξε άμεση αφού εντόπισαν τον δράστη, τον συνέλαβαν και τον κρατούν υπό περιορισμό μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεσή του. Οι ανήλικοι μάλιστα κατέθεσαν ότι ο 19χρονος ήταν αυτός που έφτιαξε τη θηλιά στον 9χρονο!

Ο 19χρονος από τη μεριά του όταν βρέθηκε απέναντι στους Έλληνες αστυνομικούς ισχυρίστηκε δήθεν ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα η εξέταση από τους γιατρούς έδειξε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα.