17 Δεκεμβρίου 2017

ΚΡΑΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ! Σάλος με τον Ματ Ντέιμον: «Άλλο να σου ακουμπήσουν τον κ... και άλλο βιασμός»

«Υπάρχει διαφορά στο ένα με το άλλο» τόνισε ο 47χρονος ηθοποιός - Οργή από Μίνι Ντράιβερ και Αλίσα Μιλάνο 

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του γνωστού ηθοποιού Ματ Ντέιμον, ο οποίος μίλησε για το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον Χάρβεϊ Γουάνισταϊν που συντάραξε το Χόλιγουντ

«Ξέρω ότι δεν θα ήθελα να παντρευτεί κάποιον κοντινό μου. Αλλά αυτή ήταν η έκταση των όσων γνωρίζαμε. Εννοώ, πώς δεν μας προκάλεσε έκπληξη, Έτσι, όταν ακούς ο Γουάινσταϊν αυτό, ο Γουάινσταϊν εκείνο, εννοώ κοιτάξτε αυτόν τον τύπο. Φυσικά και είναι γυναικάς», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ABC News «Popcorn With Peter Travers.

O Ντέιμον είχε συνεργαστεί με τον Γουάινσταϊν στο οσκαρικό «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ», την παραγωγή της οποίας είχε αναλάβει η Miramax.

Σε μία εφ' όλης της ύλης συζήτηση με τον Travers την Τρίτη ο Ντέιμον αναφέρθηκε στον Γουάινσταϊν και άλλους εντός και εκτός του κόσμου του θεάματος, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί δημοσίως φέτος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ο Travers τον ρώτησε πώς αντιδρά που ο κόσμος βρίσκεται σε μία εποχή που άνθρωποι κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και ο ίδιος είναι πατέρας τεσσάρων κοριτσιών.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε αυτήν την κομβική περίοδο. Και θεωρώ ότι είναι σπουδαίο. Θεωρώ θαυμάσιο το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που νιώθουν δυνατές να πουν την ιστορία τους και είναι απαραίτητο... Πιστεύω ότι υπάρχει ένα φάσμα συμπεριφορών, σωστά; Και θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Ξέρετε υπάρχει διαφορά μεταξύ του να ακουμπάς τον κ... κάποιου και του βιασμό ή την αποπλάνηση παιδιού,. σωστά; Και οι δύο αυτές συμπεριφορές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και να εξαφανιστούν δεν χωρά συζήτηση σε αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να συγχέονται, σωστά; (...), δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Και ζούμε σε αυτήν την κουλτούρα της οργής και θα έπρεπε και αυτό να το διορθώσουμε αρκετά με κάτι του τύπου: για ένα λεπτό. Κανείς μας δεν ήρθε στη ζωή τέλειος. Ξέρε τι εννοώ. Η περίπτωση του Louis C.K.: δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες. Δεν εντρυφώ σε αυτό, αλλά διάβασα την ανακοίνωσή του η οποία είχε κάτι που έμοιαζε με ένα είδος "σύλληψης". Όταν βγήκε και είπε "έκανα όλα αυτά τα πράγματα και αυτές οι γυναίκες έχουν δίκιο, σκέφτηκα ότι αυτό είναι ένα δείγμα κάποιου ανθρώπου που θα μπορούσαμε να το δουλέψουμε. Όπως όταν μεγαλώνω τα παιδιά μου, αυτή η έννοια της προσωπικής ευθύνης είναι το σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο που πρέπει να μάθει κανείς πριν βγει στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Έκρηξη» από Μίνι Ντράβιερ και Αλίσα Μιλάνο

Οι επίμαχες δηλώσεις, όμως του «Ξεχωριστού Γουίλ Χάντινγκ» προκάλεσαν κύμα οργής με πολλές ηθοποιούς, όπως η Μίνι Ντράιβερ και η Αλίσα Μιλάνο.

«Θεέ μου, σοβαρά; Είναι πολύ ενδιαφέρον (προφανώς και χωρίς καμία έκπληξη) το πώς άνδρες με τέτοιες απόψεις για τη διαφορά μεταξύ της σεξουαλικής παρενόχλησης, επίθεσης και βιασμού των γυναικών αποδεικνύει ότι είναι εντελώς κουφοί και ως εκ τούτου συστημικά μέρος του προβλήματος», ήταν η αντίδραση της Μίνι Ντράιβερ μέσω Twitter στις δηλώσεις του Ντέιμον, ένα μήνυμα που έγινε ταχύτατα share στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μίνι Ντράιβερ


Σημειώνεται ότι Μίνι Ντράιβερ και Ματ Ντέιμον υπήρξαν ζευγάρι τo 1998, την εποχή που συμπρωταγωνιστούσαν στον «Ξεχωριστό Γουίλ Χάντιννγκ».

Σε αντίστοιχο αιχμηρό τόνο απάντησε και η Αλίσα Μιλάνο, η οποία τόνισε σε σειρά μηνυμάτων: Δεν εξοργιζόμαστε επειδή κάποιος μας έπιασε τον πισινό σε μία ταινία. Εξοργιζόμαστε επειδή μας κάνουν να το αντιλαμβανόμαστε ως κανονικό. Εξοργιζόμαστε επειδί σιωπήσαμε για τόσο καιρό. Υπάρχουν διάφορα στάδια στον καρκίνο. Μερικά θεραπεύονται, μερικά όχι. Αλλά παραμένει καρκίνος»

«Υπήρξα θύμα κάθε τέτοιου είδες σεξουαλικής επίθεσης τις οποίες περιγράφεις. Όλες πληγώνουν. Και όλες συνδέονται με μία πατριαρχία συνυφασμένη με έναν κανονικοποιημένο, αποδεκτό -ακόμη και ευπρόσδεκτο- μισογυνισμό», αναφέρει σε άλλο μήνυμά της η Μιλάνο, απευθυνόμενη σε πρώτο πρόσωπο στον 47χρονο ηθοποιό.

Αλίσα Μιλάνο


Στον ηθοποιό με δικό της μήνυμα απάντησε και η Σερ η οποία έγραψε: «Ίσως ο Ματ χρειάζεται τους παρακάτω όρους για να καταλάβει καλύτερα: Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του Μπεν Άφλεκ ως Daredevil και του Μπεν Άφλεκ ως Μπάτμαν, αλλά δεν σημαίνει ότι και οι δύο δεν είναι κακοί».




Ωστόσο, στο Twitter υπήρξαν και άνθρωποι που συντάχθηκαν με τις δηλώσεις του Ματ Ντέιμον και το hashtag #mattdamonisright γέμισε μηνύματα υποστήριξης. 

Η ηθοποιός και πρόεδρος του Ιδρύματος «Φάρα Φόσετ», Αλάνα Στιούαρτ έγραψε: «Δεν συμφωνώ με τις περισσότερες από τις πολιτικές απόψεις του Ματ Ντέιμον, αλλά νομίζω ότι εδώ έχει δίκιο. Υπάρχουν διαφορετικές βαθμίδες στη σεξουαλική παρενόχληση. Κάποιες καταδικάζονται με φυλάκιση και άλλες είναι απλά ανάρμοστες».


Ναυσικά Διαμαντοπούλου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ