29 Δεκεμβρίου 2017

Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό εξετάζει το Μαξίμου

Οι σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Κινήσεις που θα απεγκλωβίσουν την κυβέρνηση από το διαφαινόµενο «διαζύγιο» ανάµεσα στους δύο εταίρους µε αφορµή το θέµα της ονοµασίας των Σκοπίων αναζητά το Μέγαρο Μαξίµου, καθώς τα µηνύµατα που παίρνει από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ. δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.


Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εφόσον ευοδωθούν οι συνοµιλίες των δύο χωρών σε τεχνικό επίπεδο, δεν αποκλείεται να συναινέσει σε µια συνάντηση σε επίπεδο πρωθυπουργών µε τον Σκοπιανό σοσιαλδηµοκράτη πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, θέλοντας έτσι να στείλει µή νυµα ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κλείσει το θέµα, καθώς δεν θεωρεί ότι απειλείται από το γειτο νικό κρατίδιο.

Εάν, πάντως, οι αντιδράσεις για το θέµα της ονοµασίας δεν κοπάσουν τόσο µέσα στην κυβέρνηση όσο και σε ένα κοµµάτι της κοινωνίας, τότε το Μέγαρο Μαξίµου δεν απόκλείεται να στήσει κάλπες για ένα δηµοψήφισµα συµβουλευτικού χαρακτήρα. Με βάση το αποτέλεσµα που θα έχει στα χέρια της, στη συ νέχεια θα προχωρήσει στους ανάλογους χειρισµούς, φέρνοντας το θέµα της ονοµασίας στη Βουλή.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/dimopsifisma-gia-to-skopiano-exetazi-to-maximou