28 Δεκεμβρίου 2017

Ισραήλ: Εκατοντάδες πιστοί προσεύχονται στο «Τείχος των Δακρύων» για να βρέξει-ΒΙΝΤΕΟ

Τη συγκέντρωση οργάνωσε ο υπουργός Γεωργίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ξηρασία που πλήττει την περιοχή τα τελευταία τέσσερα χρόνια


Καθώς η τεχνολογία φαίνεται να μην μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ο υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ βρήκε μια ανορδόθοξη λύση για τη λειψυδρία στη χώρα του: συγκέντρωσε αρκετές εκατοντάδες πιστούς στο Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ, για να προσευχηθούν όλοι μαζί να βρέξει.

Η ξηρασία των τεσσάρων τελευταίων ετών έχει επιβαρύνει πολύ τις μονάδες αφαλάτωσης και βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων, έπιασε απροετοίμαστη την κυβέρνηση και πλήττει ιδίως τους αγρότες.



Ο υπουργός Ούρι Άριελ, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η πολιτική του νερού, δήλωσε στο δημόσιο ραδιόφωνο ότι «η προσευχή μπορεί να βοηθήσει». Ο υπουργός οργάνωσε την εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το παρών και οι δύο μεγάλοι ραββίνοι του Ισραήλ: ο Νταβίντ Λο των Ασκεναζιτών και ο Γιτζχάκ Γιόσεφ των Σεφαραδιτών.

Πρόσφατα, η μετεωρολογική υπηρεσία του Ισραήλ προέβλεψε ότι και ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα ξηρός.

Τον περασμένο Μάρτιο, το επίπεδο της λίμνης Τιβεριάδας, του βασικού ταμιευτήρα γλυκού νερού στο Ισραήλ, έφτασε στο χαμηλότερο σημείο του εδώ και έναν αιώνα. Χάρη όμως στα εργοστάσια αφαλάτωσης η χώρα έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής από τις διακοπές στην υδροδότηση. Τα τρία τέταρτα του πόσιμου νερού που καταναλώνουν τα νοικοκυριά προέρχονται από αυτές τις μονάδες.