21 Δεκεμβρίου 2017

Ρεβεγιόν εκτός φυλακών θέλουν να κάνουν δύο από τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη

Άρση της προσωρινής κράτησης τους ζήτησαν δύο από τους προφυλακισμένους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη προκειμένου να περάσουν τις γιορτές στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την Espresso, πρόκειται για τον 46χρονο αγρότη από το Ρέθυμνο και τον τελευταίο φύλακα του επιχειρηματία από την Κρήτη. Οι δύο άνδρες προσέφυγαν μέσω των δικηγόρων τους στο Δικαστικό Συμβούλιο Ηρακλείου στρεφόμενοι κατά της διάταξης της αρμόδιας ανακρίτριας και ζητώντας την άρση της προσωρινής κράτησης τους και την αντικατάσταση της με περιοριστικούς όρους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε τις προσφυγές, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα κ. Ευστάθιου Θεοφανίδη, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση της απαγωγής από την αρχή ως εισαγγελέας Αντιμετώπισης του Οργανωμένου Εγκλήματος.

Προσφυγή κατά της διάταξης της ανακρίτριας έχει κάνει και ο 39χρονος αποτύπωμα του οποίου βρέθηκε από κολλώδες τμήμα μονωτικής ταινίας που χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να σφραγιστούν με χαρτόνια τα παράθυρα στη σοφίτα στην οποία κρατούνταν ο Κρητικός επιχειρηματίας. Η προσφυγή υποβλήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου και η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Ηρακλείου εκκρεμεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη στις 30 Μαρτίου και απελευθερώθηκε στις 2 Οκτωβρίου.

Πηγή πληροφοριών: Espresso